Itt a Gorilla Glass 5, sokkal kevesebb kijelző fog betörni

0

A Gorilla Glass mögött álló vállalat, a Corning hivatalosan is bejelentette strapabíró üvegének legújabb kiadását, a Gorilla Glass 5-öt. Azt ígérik, hogy az új fejlesztés révén sokkal kevesebb mobilkijelző fog betörni.

A Corning szerint az emberek 85%-a legalább évente egyszer leejti a telefonját, 55% pedig minimum háromszor egy év alatt. Az is kiderült, hogy ezen ejtések nagy része csípő- és vállmagasság közötti helyről indul, ezért az esetek többsége a kijelző törésével végződik. Ezen adatok szem előtt tartásával alkotta meg a Corning a Gorilla Glass 5-öt.

A töréstesztek alapján a Gorilla Glass 5 1.8-szor tartósabb a tavaly előtt bemutatott Gorilla Glass 4-nél (ez pedig 2-szer tartósabb volt a GG3-nál). Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? A Corning tesztjei szerint az 1.6 méterről (“szelfi-magasság”), kijelzővel lefelé leejtett telefonok 80%-ban túlélik az esést (nem törik be a kijelző), amennyiben Gorilla Glass 5 védi őket. Mindez úgy, hogy a karcállóság nem csökkent.

corning-gorilla-glass-5

Az első Gorilla Glass 5-tel szerelt okostelefonok még idén megjelennek, talán már a hamarosan érkező a Note 7-et is ez védi majd.

forrás: Corning

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid