Gyökeres változásokat jelentett be a Facebook, átalakul a hírfolyam

1

Mark Zuckerberg újévi fogadalma az volt, hogy “megjavítja” a Facebookot, és most részletesen is elárulta, hogy pontosan mit ért ez alatt. Komoly változások lesznek, az biztos!

Korábban az volt a Facebook célja, hogy az emberek érdeklődésének megfelelő tartalmakat jelenítsen meg, ezt azonban el lehet felejteni. Mostantól arra törekednek, hogy összehozzák az embereket, és amelyik tartalom nem ezt szolgálja, az teljes mértékben a háttérbe fog szorulni. Úgy gondolják, hogy a felhasználók akkor lesznek boldogak, ha a családdal, barátokkal foglalkoznak.

One of our big focus areas for 2018 is making sure the time we all spend on Facebook is time well spent.We built…

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2018. január 11.

 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hírfolyamban többet fogjuk látni az ismerősök személyes posztjait, és a különböző oldalak, hírek a háttérbe szorulnak. Persze korábban is voltak már ilyen irányú törekvések, de itt a szemléletváltáson van a hangsúly. A Facebook mostantól azokat a posztokat részesíti előnyben, amelyek párbeszédet generálnak, tehát sok a komment alattuk, és egyre kevesebb olyan tartalmat fog megjeleníteni, amit csak belájkolnak az emberek, majd továbbgörgetnek. Persze ne gondolja senki, hogy kommentvadászattal ki lehet majd játszani a rendszert, ezt ugyanis bünteti (vagy büntetni fogja) az algoritmus, akárcsak a lájkvadászatot vagy a megosztásra való buzdítást.

Nagyobb hangsúlyt kapnak a jövőben az élő videók is, valamint a különböző TV show-k (Facebook Watch), amelyeket nálunk még nem vezettek be, de ez csak idő kérdése.

Teljesen átrendeződik tehát az a tartalom, amit a hírfolyamban látunk. Nem az fog számítani, hogy mi érdekel, vagy mit olvasol, nézel szívesen, hanem az, hogy mihez szólsz hozzá, hol vagy aktív. A Facebook nem akarja, hogy az emberek csak passzívan görgessék a hírfolyamot.

Mindez a blogok, híroldalak, céges oldalak kezelőit, tulajdonosait érinti majd a legrosszabbul, hiszen lassan teljesen megszűnik az ingyenes elérés. Erre persze már régóta lehet számítani, hiszen évek óta ebbe az irányba halad a Facebook.

A felhasználóknak pedig egyre kevesebb lehetőségük lesz arra, hogy beleszóljanak, hogy mit szeretnének látni a hírfolyamban. De azért van még némi mozgástér:

  • Ha nem szeretnél lemaradni a Napidroid friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ha ez megvan, akkor a jövőben kevésbé rejti majd el a posztjainkat előled a Facebook. (Köszi, ha megteszed!)

Mi szólsz a Facebook új tervéhez?

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid