Gyorsabb lett a Chrome böngésző Androidon

0

Vadonatúj frissítést kapott a Google Chrome Android verziója, amelynek köszönhetően javult a böngésző sebessége, és annak reszponzivitása. A Chrome 89 ráadásul nem csupán gyorsabb, de stabilabb is lett, lássuk a részleteket!

A legújabb Android operációs rendszerhez szánt Google Chrome frissítés továbbfejlesztett memóriakezeléssel gyarapította a böngésző képességeit, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazás 13 százalékkal gyorsabban induljon, mint korábban. Az úgynevezett “Freeze-dried” fülek, vagyis az előző munkamenetből nyitva maradt lapok mostantól egy speciális könnyített változatban kerülnek mentésre. Ezek nagyjából annyi helyet foglalnak, mint egy képernyőkép, ugyanakkor az oldalak ebben a verzióban is támogatni fogják a görgetést, a zoomolást és a linkek megnyitását. A Google szerint ez a metódus sokkal sebesebb, reszponzívabb működést tesz lehetővé, amíg a háttérben ténylegesen betöltődik az adott weboldal.

Az új Chrome verzió nem csupán továbbfejlesztett memóriahasználatot kínál, de a fejlesztőknek arra is gondja volt, hogy csökkentsék az esetleges összeomlások számát, ráadásul erőfeszítéseiknek köszönhetően az applikáció ezentúl 7,5 százalékkal gyorsabban bootol. A keresőóriás szerint az új változat 22 százalékkal jobb teljesítménnyel kecsegtet böngészés közben, 8 százalékkal javult a renderelés, illetve 3 százalékkal jobb lett a grafikus gyorsítás is.

A Chrome régóta ígérgetett 64 bites verziója is engedélyezésre került Android rendszeren, amelyet olyan készülékeken lehet majd futtatni, amiken legalább Android 10 szoftveres környezet szolgál, és amelyeknek van legalább 8 GB bevethető operatív memóriája. Ez a verzió 8,5 százalékkal gyorsabb betöltési időt, 28 százalékkal folyamatosabb görgetést, valamint csökkentett beviteli késést kínál a felhasználók számára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid