Hamarabb jön a Samsung Galaxy S30, és úgy néz ki, lesz töltő a dobozban

0

A Galaxy S széria tagjai az utóbbi években rendre februárban mutatkoztak be, és márciustól lehetett őket megvásárolni, jövőre azonban előre hozza a startot a Samsung a hírek szerint.

Már eddig is voltak pletykák a Galaxy S30 (vagy S21) mobilok korábbi debütálásáról, most viszont a Sammobile nevű weboldal egy megbízható forrásra hivatkozva megerősítette ezeket. Az új csúcsmodelleket állítólag januárban fogja bemutatni a Samsung, de pontos dátum egyelőre nincs. Megvásárolni pedig valószínűleg január végétől vagy februártól lehet majd a készülékeket. A komponensek tömeggyártása állítólag már meg is kezdődött, a szokásosnál hamarabb, ami szintén alátámasztja a híreket.

Hogy pontosan mi lehet az oka a korábbi bemutatónak, azt egyelőre nem tudjuk, de több magyarázat is van. A Huawei 2021-es csúcsmobiljai erősen kérdésesek, hiszen bizonytalan az új Kirin processzorok sorsa, de ha még el is készülnek a telefonok, akkor sem biztos, hogy sikeresek lesznek Kínán kívül. A Samsung talán pont ezt a keletkező űrt próbálja majd meg minél gyorsabban betölteni, egy erős alternatívát kínálva, de az is lehetséges, hogy ez egy komolyabb változás része lesz, és 2021-ben átalakítják a csúcskategóriás termékpalettát.

Egy másik ehhez kapcsolódó hír, hogy több töltő is tanúsítványt kapott, amik a Galaxy S30 szériához készülnek. A legerősebb modell támogatni fogja a 65W-os gyorstöltést is egy megfelelő adapterrel, a dobozban viszont állítólag “csak” egy 25W-os töltő lesz minden modell esetében.

Persze a 25W sem lassú, és az iPhone 12 modellek után már azt is értékelnünk kell, ha egyáltalán van adapter a dobozban, az Apple ugyanis már szinte semmit nem ad a telefonjaihoz. Mindössze egy USB-C to Lightning kábelt kapnak a vásárlók, ami ráadásul a korábbi, normál USB csatlakozós adapterekkel nem kompatibilis.

A Samsung egyébként nemrég be is szólt az Apple-nek a töltők elhagyása miatt, szerintük ez egy alapvető tartozék a telefonokhoz.

Via Sammobile, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid