Hamarosan elindul a Samsung Pay

0

A Samsung legutóbbi sajtótájékoztatóján nem csak a Note5 és a Galaxy S6 edge+ került bemutatásra, hanem a mobilfizetési szolgáltatásukról, a Samsung Pay-ről is rengeteg információ derült ki. Például az is, hogy mikortól lesz elérhető.

A dél-koreai gyártó nagyon büszke rá, hogy az ő mobilfizetéses megoldása lesz a legszéleskörűbben használható a világon. Ennek oka, hogy a konkurenciával ellentétben nem lesz szükség NFC chipre. Így a boltok a már meglévő POS terminálokkal is képesek lesznek a Samsung Pay-t használó vásárlóik kiszolgálására. Tulajdonképpen, ha egy bolt elfogad egy mágneskártyát, akkor ott képesek leszünk majd a Samsung megoldásával fizetni. Ez annak köszönhető, hogy a szolgáltatás működik az MST (Magnetic Secure Transmission) nevű technológiával is.

Sokan viszont szkeptikusak, és nem szeretnék megadni a bank-, illetve hitelkártya adataikat a Samsungnak. Számukra lehet jó hír, hogy a gyártó semmilyen személyes adatot nem fog tárolni, illetve továbbítani a szervereire. A Samsung Pay ugyanis egy egyszer használatos biztonsági kódot használ minden tranzakció során.

Samsung-Pay_1

Továbbá e mobilfizetéses szolgáltatás használata lehetővé teszi, hogy ne kelljen minden egyes üzlet pontgyűtjő kártyáját magunkkal cipelni, ugyanis működik tagsági, illetve ajándékkártyákkal is.

A Samsung Pay használata egyébként rendkívül egyszerű, ugyanis fel sem kell oldanunk hozzá a képernyőt. Egyszerűen a kijelző aljáról fel kell húznunk az ujjunkat, és már készen is áll a használatra. Először a legutóbb használt kártyánk jelenik meg a képernyőn, de könnyen lapozgathatunk az összes többi regisztrált darab között. Miután kiválasztottuk, hogy melyiket akarjuk használni, csak rá kell helyeznünk az ujjunkat az ujjlenyomat-olvasóra, odaérinteni a terminálhoz, és már kész is a fizetés.

A Samsung Pay eleinte a Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ és Note5 készülékekkel lesz igénybevehető, azaz a 2015-ös csúcsmodelleikkel. Első körben Dél-Koreában használhatjuk majd a szolgáltatást augusztus 20-tól, míg az USA-ban szeptember 28-tól. Európai megjelenési dátumról pedig még nem esett szó.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid