Hamarosan jön egy újabb telefon kijelző alá szerelt “láthatatlan” kamerával

0

Még ha nem is lett a legjobb a tavaly decemberben debütált ZTE Axon 20 5G kijelző alá szerelt előlapi kamerája, azért a maga nemében forradalmi volt az a készülék. A visszajelzések alapján a legtöbb felhasználó szépérzékét bántják azok a megoldások, amelyek a kijelző körüli keretek vékonyításáért alternatív helyekre pozicionálják az előlapi kamerát, legyen szó szenzorszigetekről, kameralyukakról, stb. Mindenképp a kijelző mögé szerelt “láthatatlan” képrögzítő egységeké a jövő, és ennek a jövőnek egy szeletét mutatta most meg a kínai gyártó, amikor kedvcsináló fotót osztott meg a ZTE Axon 30 5G-ről, ami már egy továbbfejlesztett verzióval debütál.

Korábban már megerősítették, hogy a ZTE Axon 30 5G idén nyáron debütál, és most egy új poszteren pózol a készülék, amely igyekszik kihangsúlyozni annak teljes képernyős kialakítását, amelyet egy láthatatlan, kijelző mögé szerelt képrögzítő egység tesz lehetővé. A teaser üzenete ellenére azért érdemes megemlékezni arról, hogy a tavalyi modellt is pontosan így reklámozták, aztán a valóságban nagyon is látni lehetett azt a bizonyos szenzort, ráadásul a képrögzítő egység által készített fotók minősége is hagyott némi kívánnivalót maga után.

A ZTE Axon 30 5G, ha minden igaz, 120 Hz-es megjelenítővel érkezik, és kétszeres pixelsűrűséget biztosít majd az előlapi kamera körül, ami a gyakorlatban 200 helyett 400 ppi-t jelent. Hogy ez miért jó? Nos azért, mert segít álcázni ezt a bizonyos kijelző alatti képrögzítő egységet, ami így kevésbé lesz látható.

Az okostelefon említésre méltó jellemzői közé tartozhat továbbá a Snapdragon 888 lapkakészlet, illetve a sokrétű felhasználással a kecsegtető kamerakészlet, amelynek részét képezi egy 64 megapixeles elsődleges szenzor, valamint egy 5x periszkópos kamera. Az eddigi értesülések szerint a ZTE Axon 30 5G hivatalos bejelentésére július 22-én kerülhet sor, amelyet követően megkezdődhet a forgalmazás is.

Zárójelben megjegyeznénk, hogy idén nyáron nem ez lesz az egyetlen olyan okostelefon, amely kijelző alá szerelt kamerával debütálhat. Korábbi értesülések alapján a Samsung is készül hasonlóval a Galaxy Fold 3 vagy a Galaxy Flip 3 esetében.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid