Nagy újítás jön az Androidba, összekapcsolhatók lesznek az egyes készülékek

0

Van miért kritizálni az Apple-t, de az vitathatatlan, hogy az almás vállalat eszközei képesek egy rendkívül jól felépített ökoszisztémán belül szorosan együttműködni egymással. Ezt a cég úgy nevezi, hogy Continuity, vagyis “folytonosság”. Hamarosan az Android is biztosítani fog egy hasonló lehetőséget, sőt, bizonyos szempontból még jobb is lehet, mint az Apple megoldása.

Mishaal Rahmannál kevés nagyibb tudású szakember van, ha az Android operációs rendszerről, fejlesztés alatt álló funkciókról, előzetes értesülésekről van szó. A szakértő szerint a Google egy olyan funkciót készít elő, amely lehetővé teszi az azonos fiókhoz csatlakoztatott, Android rendszert futtató eszközök közötti szoros összekapcsolódást.

A cél a bevezetőben már említett folytonossághoz hasonló lehetőség megvalósítása. Ez az a funkció, amely többek között lehetővé teszi, hogy az iPhone-ra érkező hívásokat iPaden vagy a Macen fogadjuk, mindaddig, amíg az eszközök ugyanazon a hálózaton vannak.

A Google fejlesztése két opciót tenne lehetővé az azonos fiókhoz csatlakoztatott Android készülékek között: az egyik a hívásváltás, a másik pedig az internet megosztása. Az utóbbi az elsődleges eszköz hálózati kapcsolatának megosztását biztosítaná a többi készülék között, akárcsak egy hotspot, de egyszerűbb lesz beállítani, gyakorlatilag automatikusan működik majd.

A másik lehetőséggel hívásokat fogadhatnánk bármilyen Android készüléken, amelyen be vagyunk jelentkezve, és ebben az opcióban az a pláne, hogy telefonok között is működik majd. Az Apple megoldásával csak iPaden vagy Macen vehetünk fel bejövő hívásokat, ezt egy másik iPhone-nal nem tehetjük meg.

A Google egyelőre nem jelentett be semmit a funkcióval kapcsolatban, de Rahman szerint hamarosan meg fog jelenni a Beállítások -> Google -> Eszközök és Megosztás almenüben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid