Hamarosan a mozikban is mobilozhatunk

0

Érdekes ötlettel állt elő az egyik legnagyobb amerikai mozilánc tulajdonosa, miszerint a jövőben filmszínházaikat mobilbaráttá szeretnék tenni.

A dolog Adam Aron, az AMC Theatres vezérigazgatójának és a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapat társtulajdonosának fejéből pattant ki. Az AMC az USA (és a világ) egyik legnagyobb mozilánca, de fontos megjegyezni, hogy a hazánkban is elérhető, és ugyanezzel a névvel fémjelzett tévécsatornához semmi köze. 

adam aron

Az üzletember egy interjúban árulta el, hogy kétféle kivitelezése lehet ötletének. Az egyszerűbb megoldás csak abból áll, hogy bizonyos vetítéseken engedélyezik a mobil használatot, a másik viszont kifejezetten erre a célra kialakított termekről szól. Az utóbbi természetesen sokkal izgalmasabban hangzik, de kérdés, hogy pontosan mitől is mobilbarát egy terem. Valamint nem egyértelmű az sem, hogy meddig mehetünk el egy ilyen vetítésen: csak csöndes böngészés engedélyezett vagy órákon át telefonálhatunk is?

Aron maga egyébként nem nagy rajongója a mozis mobilhasználatnak, azonban a jó üzletember sosem a saját, hanem az ügyfelei/vásárlói fejével gondolkodik. És ezek az emberek bizony még nagyon fiatalok, sőt, gyakran gyerekek. Elmondása szerint a mai világban egyszerűen képtelenség megmondani egy 22 évesnek, hogy csak úgy kapcsolja ki a telefonját, mert a világ nem ebbe az irányba halad.

amc

Az interjú során konkrétumokról nem esett szó, ezért nem tudni, hogy az AMC mikor és hol indít először mobilos vetítést. Azonban ha a dolog sikeres lesz, néhány éven belül hazánk multiplexei is átvehetik ezt a sokak szemében jó, de talán még többek szerint rossz ötletet.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid