Hamarosan nagyobb felbontású képeket küldhetünk a WhatsAppal

0

Egyre csak kapkodjuk a fejünket, mivel a WhatsApp fejlesztői szemlátomást nem a babérjaikon ülnek, hanem folyamatosan hiánypótló, régóta esedékes, vagy csak szimplán hasznos funkciókat adnak az applikáció eszköztárához. A legújabb azt teszi lehetővé, hogy az eddigieknél jóval nagyobb felbontású képeket küldjünk csevegőtársainknak.

Ha korábban képeket küldtünk a WhatsApp alkalmazáson keresztül, az applikáció automatikusan csökkentette ezek méretét, felbontását, meg úgy általában véve a minőségüket. Az új, “HD Photos” elnevezésű lehetőségnek köszönhetően a felhasználók végre nagyobb felbontásban is elküldhetik képeiket.

Számszerűsítve ez legfeljebb 4096 x 2692 képpontos képek továbbítását jelenti. Persze továbbra is rendelkezésre áll az úgynevezett “Standard” minőség, ami mindent átméretez legfeljebb 1600 x 1052 pixelesre. Képminőség szempontjából persze nem csupán a felbontás, hanem a tömörítés mértéke és módja is fontos.

Arról viszont a WhatsApp hivatalos csatornáin nem tettek említést, hogy mennyire fogják kompresszálni ezeket a HD képeket. Akárhogy is, ha nagyobb a felbontásuk, biztosan szebben mutatnak majd, mint bármi, amit korábban az appal el lehetett küldeni.

Ennek a funkciónak a használatát nem bonyolították túl, van egy új HD ikon, ha rábökünk, akkor választani lehet a már említett kétféle beállítás közül. Akármelyiket is választjuk, a továbbított kép továbbra is titkosítva lesz, végponttól végpontig.

A nagyobb felbontású képek küldésének lehetőségét világszerte meg fogják kapni a WhatsApp felhasználói, de a teljes bevezetéshez szükség lesz néhány hétre. A HD Képeket hamarosan a HD Videók követik, vagyis jobb minőségű videókat lehet majd továbbítani az alkalmazás segítségével.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid