Hamarosan több Samsung Galaxy Watch okosórának is elkezdik megszüntetni a támogatását

0

A Samsung Galaxy Watch 4 okosórákkal a dél-koreai gyártó a korábbi Tizen operációs rendszert Wear OS-re cserélte viselhető eszközein. Eddig is a levegőben lógott, hogy valamikor megszüntetik a korábbi készülékek szoftveres támogatását, de most egy Galaxy Store alkalmazásból származó értesítés figyelmezteti ezeknek az okosóráknak a tulajdonosait, hogy a régebbi modellek támogatása még ebben az évben véget ér.

A szomorú fejlemény érint minden olyan Tizen operációs rendszert futtató Galaxy Watch-ot, amely mostanáig támogatott volt. Ez az első Galaxy Watch-tól a Watch 3-ig minden készüléket magában foglal, illetve a két Watch Active modellt is. A Galaxy Gear órákat már korábban nyugdíjazták.

A szoftveres támogatás megszüntetése fokozatosan zajlik majd, így mindenki fel tud rá készülni. Idén szeptember 30-tól a felhasználók már nem vásárolhatnak fizetős applikációkat a Tizen rendszert futtató okosórájukra. 2025. május 31-től pedig már ingyenes alkalmazások letöltésére sem lesz lehetőség, illetve egyéb tartalmakat sem lehet majd az órákra telepíteni.

A Samsung nem fogja gátolni azoknak az alkalmazásoknak a futtatását, amelyek már telepítve vannak az adott órákon, de ha valaki még szeretné használni a Tizen rendszert futtató viselhető eszközét, érdemes lesz átnéznie a Galaxy Store-t, és időben letölteni minden olyan appot, amire szerinte szüksége lehet.

Az utoljára piacra dobott Tizen operációs rendszert futtató okosóra a Samsung Galaxy Watch 3 volt, amely 2020-ban jelent meg, vagyis már 4 éve velünk van, és az 5. születésnapját ünnepli majd, amikor a szoftveres támogatás végleg megszűnik. Az okosóra az utolsó frissítését tavaly decemberben kapta, de abban már túl sok újdonság nem volt, leszámítva néhány óralapot.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid