Hamis Samsung Galaxy S6-tal vertek át egy amerikai vásárlót

1

A Samsung új csúcsmobiljai április 10-én debütáltak a nagyobb országokban, és pár napja már nálunk is kaphatók. Ha azonban nem hivatalos helyről vásárol az ember, akkor nem árt odafigyelni, hiszen máris klónozzák az S6-ot, és bizony nem ritkák az átverések.

Az egyik Reddit felhasználó egy érdekes és tanulságos sztorit osztott meg nemrég. Az Ebay-en vásárolt egy Galaxy S6-ot, amiről az eladó azt állította, hogy egy SM-G920i modellszámú készülék, és csak azért adja el, mert nem kompatibilis a CDMA hálózatokkal. A felek személyesen találkoztak, és a vásárló bele is próbálta az AT&T-s SIM kártyáját a mobilba, hogy megbizonyosodjon a készülék független mivoltáról. Miután mindent rendben talált, kifizette az 500 dolláros, azaz kb. 135 ezer Ft-os vételárat. A boldogság azonban nem tartott sokáig.

A vásárolt mobil külsőleg nagyon hasonlított a Galaxy S6-ra, de mint utóbb kiderült, egy gyenge másolatról volt szó. A készülékben nyoma sem volt csúcshardvernek, helyette egy négymagos MediaTek MT6589-es proci hajtotta 1 GB RAM-mal. Az 1280×720 pixeles megjelenítő pontosan negyedannyi képpontot jelent, mint az S6 QHD felbontása, ráadásul a mobil által kijelzett Android 5.0.2-es rendszer is kamu volt, valójában csak KitKat futott rajta.

Néhány kép, amit az áldozat készített a hamis Galaxy S6-ról:

s6-klons6-klon-4s6-klon-1s6-klon-2s6-klon-3

Már csak az a kérdés, hogy az illető hogyan tévedhetett ekkorát. Ha külsőleg megtévesztésig is hasonlít egy klón az eredeti modellre, kipróbálás után azért fel kellene, hogy tűnjön a különbség, ráadásul már maga az ár is gyanús lehetett volna. Mindenesetre nem árt vigyázni az ilyesmivel, mivel csalók mindig lesznek. A teljes történet itt olvasható el angolul.

Reddit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid