Megérkeztek a Black Shark 5 mobilok

0

A rengeteg szóbeszédet és szivárogtatást követően végre hivatalosan is bemutatkozott a Black Shark 5 sorozat, amely kapásból három vadonatúj készülékkel érkezett. Az egyik burkolata alatt Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot, a másik két modell pedig Snapdragon 888 és 870 chipsettel lett felvértezve. Lássuk az újdonságokat!

Black Shark 5 Pro

A készülék megjelenítője 6,67 hüvelykes, a gyártás során AMOLED panelt használtak, amely támogatja a HDR10+ megjelenítést és a DCI-P3 színskálát. A képfrissítési frekvencia 144 Hz, az érintési mintavétel pedig 720 Hz. Két fényérzékelő található a mobilon, egy az elülső, egy pedig a hátsó oldalon, így a fényerő tökéletesen igazodik a környezethez. A még magával ragadóbb játék érdekében került egy mágneses ravaszgomb is az okostelefon oldalára, ennek belsejében mechanikus mikrokapcsoló található. A gamer mobil szimmetrikus, nagy méretű hangszórókkal lett felvértezve, így aztán a Black Shark 5 Pro a DxOMark hangzás toplistájának élére került 86 ponttal. Az okostelefon haptikus visszajelzését X-tengelyes lineáris motor fokozza. Ezeken kívül még említést érdemelnek a mikrofonok, amelyekből a készülék mind a négy oldalára került egy.

Az újdonságok közül egyértelműen ez a csúcsmodell, ez a készülék kapta meg a Snapdragon 8 Gen 1 processzort. A lapka hűvösen tartását két gőzkamra biztosítja, egy-egy kerül mindkét oldalra, az egyik 4323, a másik pedig 997 négyzetmilliméteres. A lapka mellé akár 16 GB RAM és 512 GB háttértár is kerülhet az általunk választott konfigurációtól függően. A háttértár egyrészt NVMe SSD, másfelől a jól megszokott UFS 3.1, vagyis ha valaki az 512 GB-os modellt választja, az egy 256+256 GB-os kiszerelést kap. A gyártó által bevezetett DM Cache technológiának köszönhetően sikerült javítania a véletlenszerű olvasási és írási sebességet. Ráadásul a gyors, 6400 Mbps sebességű LPDDR5 RAM egységek egy memórialemezt is képesek létrehozni, amennyiben még ennél is gyorsabb tárolásra van szükség.

Játékra tervezett okostelefonok esetében a fotók készítése kevésbé fontos, ennek ellenére a mobil hátoldalán egy 108 megapixeles elsődleges képrögzítő hegység található, 1/1,52 hüvelykes érzékelővel. A készletbe betársul még egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, amely környezetét 120 fokban érzékeli, valamint egy 5 megapixeles makró egység, amely már 3-7 cm távolságról is képes fókuszálni.

A Black Shark 5 Pro energiaellátását egy 4650 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 120 wattos kábeles gyorstöltést. A teljesen lemerült mobil mindössze 15 perc alatt újratölthető, de van egy a hőmérsékletet szabályozó üzemmód is az akkumulátor kímélésének érdekében, ez a töltési folyamatot 24 percre lassítja le. A telep kapott egy úgynevezett megkerülő funkciót is, ezzel a készülék közvetlenül a külső áramforrásból nyeri az energiát, miközben az akkumulátor pihen. A szoftveres környezetet Joy UI 13 rendszer szolgáltatja.

A Black Shark 5 Pro április 2-ától lesz kapható, természetesen első körben a kínai vásárlók csaphatnak le rá, akiknek 660 dollárral (~217 ezer Ft) egyenértékű helyi valutát kell leszurkolni a készülék legolcsóbb konfigurációjáért. Globális forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Black Shark 5 RS

Nem feltétlenül szükséges a Snapdragon 8 Gen 1 teljesítménye a jó játékélményhez, azoknak, akik így gondolják, kiváló választás lehet a Black Shark 5 RS is. Ez a készülék két korábbi Snapdragon csúcsprocesszorral kerül forgalomba, a 888 vagy a 888+ chipset kerül a burkolata alá, utóbbi a 12/256 GB-os változatban teljesít szolgálatot. A processzort leszámítva az RS sokban hasonlít a Pro modellre, például a háttértár is ugyanúgy SSD és UFS tárolók összességéből áll.

Az egyik eltérés az akkumulátor kapacitásában érhető tetten, ebben a mobilban egy csupán 4500 mAh kapacitású telep található, ám ugyanúgy támogatja a 120 wattos gyorstöltést, és mindössze 15 perc leforgása alatt teljesen újratölthető 0 százalékról.

A megjelenítő ugyanúgy 6,67 colos, szintén AMOLED technológiára épül, támogatja a HDR10 és a DCI-P3 szabványokat, a képfrissítési ráta 144 Hz, az érintés érzékenység pedig 720 Hz. A panel maximális fényereje 1300 nit. A mágneses ravaszgomb is ugyanúgy részét képezi a felhozatalnak. A hangzást ugyanazok a hangszórók biztosítják, ezek Hi-Res Audio és DTS:X Ultra kompatibilitással egyaránt bírnak. A készülék még fülhallgató kimenettel is fel lett szerelve.

A mobil hátoldalán 64 megapixeles elsődleges képrögzítő foglal helyet, ez talán nem annyira menő, mint a Pro modell 108 megapixeles egysége, viszont a 13 megapixeles, 120 fokos látószöggel bíró ultraszéles modul, valamint az 5 megapixeles telemakró ugyanúgy részét képezi a fotó apparátusnak. A telefon valamivel régebbi, Joy UI 12.8 szoftverrel kerül majd a boltok polcaira. A Black Shark 5 RS ugyanazon a napon kerül forgalomba, mint a Pro kiadás, a telefon alapára helyi pénzből átszámítva nagyjából 520 dollár (~171 ezer Ft).

Black Shark 5

A sorozatnak van egy alapmodellje is, ebben Snapdragon 870 lapkakészlet végzi a számításokat, miközben két gőzkamra igyekszik biztosítani a hőelvezetést. Ebben a készülékben nincs SSD modul, az operatív memória 8 vagy 12 GB-os, ezek LPDDR5 RAM egységek, míg a tárhely lehet 128 vagy 256 GB, a háttértárak mindegyik konfigurációban UFS 3.1 típusúak.

Az okostelefon ugyanazt a 6,67 hüvelykes, 144 Hz-es AMOLED megjelenítőt kapja, mint társai, igaz, ennek a panelnak az érintésérzékenysége csupán 144 Hz. A ravaszgomb is ugyanúgy megtalálható a mobilon, és a kamerák is ugyanazt a konfigurációt kapták. Rendelkezésre áll tehát egy 64 megapixeles elsődleges, egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 5 megapixeles telemakró kamera. Az előlapi egység felbontása 20 megapixel.

A készülék hardveres komponensei ugyanúgy egy 4650 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát, a telep támogatja a 120 wattos gyorstöltést, amelyet kétféle üzemmódban is használhatunk, az egyik 15, a másik pedig 24 perc alatt tölti újra a mobilt. Külső áramforrás csatlakoztatásakor az akkumulátor ugyanúgy megkerülhető, ezáltal kímélhető. A Black Shark 5 forgalmazása szintén április 2-án indul Kínában, ahol a mobil kezdőára 425 dollár (~140 ezer Ft).

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid