Használat közben frissülhetnek majd az Android alkalmazások

0

A Google bejelentett egy új megoldást, ami sokkal egyszerűbbé és folytonosabbá teszi majd az androidos alkalmazások frissítését.

Az In-app Updates API béta verzióját már teszteli a Google néhány partnere. Ez egy fejlesztői interfész, ami lehetővé teszi az alkalmazáskészítőknek, hogy az új frissítési metódust beépítsék az appjaikba.

Alapvetően kétféle megoldás lesz (Immediate in-app update és Flexible in-app update). Az egyiknél az alkalmazás használata közben felugrik majd a frissítési lehetőség, és ha rányomunk, akkor teljes képernyőn megjelenik a frissítési folyamat, aminek a végeztével visszatérhetünk az adott applikációba, ami természetesen már az új verzió lesz. A másik metódus ennél is jobb, itt ha rábökünk a frissítésre az app futtatása közben, akkor a folyamat a háttérben lezajlik, és ha ez befejeződött, akkor csak az alkalmazás gyors újraindítása szükséges.

A cél az, hogy felhasználók úgy érezzék, hogy a frissítés az alkalmazások része, azokon belül zajlik le, és minél kevésbé legyen zavaró a dolog.

Egyelőre nincs arról pontos infó, hogy mikor érkeznek az első Android appok ezzel a megoldással, de jövőre minden bizonnyal bevezetésre kerül az újítás.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid