One UI – ilyen lesz a Samsung mobilok új felülete!

0

Nemrég zajlott le a Samsung éves fejlesztői konferenciája, ahol sok érdekességről lerántották a leplet. A hajlítható mobil, a notch-os tervek és az Android Pie béta mellett bemutatkozott az új One UI felület is.

A One UI az eddigi Experience felületet váltja (ez előtt pedig a TouchWiz volt, ha még emlékeztek rá). Az irány egyértelmű, a Samsung igyekszik folyamatosan egyszerűbbé, letisztultabbá tenni felhasználói interfészét.

A mai telefonok egyre nagyobbak, ráadásul a kijelzők is nyújtottak, emiatt nehézkes lehet az egy kézzel való használat. A One UI egyik fő fókusza pedig pontosan ez: a Samsung úgy alkotta meg az új felületet, hogy a fontosabb elemek pont ott legyenek, ahol az ujjunkkal kényelmesen elérjük őket. A gyártó ígérete szerint sokkal természetesebb lesz a mobilok kezelése a One UI-nak köszönhetően.

A másik nagy újítás a rendszerszintű éjszakai mód, amire nagyon régóta vártunk. A “Night Mode” bekapcsolásával a fehér hátterek sötétre váltanak, ami kényelmesebb a szemnek, ráadásul így kevesebbet is fogyasztanak az AMOLED kijelzők. Nem is értjük, hogy miért nem volt ilyen korábban…

Az új One UI felület az Android 9.0 frissítéssel érkezik, ami januártól lesz elérhető a Galaxy S9, S9+ és Note 9 modellekre. Később a tavalyi csúcsmobilok (S8 és Note 8) is megkaphatják, de erről még nincs hivatalos infó.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid