Olcsóbb telefonokkal készülhet a Google

0

A Google a legfrissebb értesülések szerint szeretne a jelenlegi Pixel mobiloknál olcsóbb okostelefonokat is piacra dobni, megvetvén lábát egy általa mondhatni teljesen elhanyagolt árszegmensben. Bár a szóbeszéd forrása megkérdőjelezhető, több erre utaló jel is található a világhálón, melyek együttesen egy szőnyeg alá semmiképpen sem seperhető gondolattá teszik ezeket a rejtélyes mobilokat.

Az Android Police szemfüles munkatársai igazán érdekes dolgokat hámoztak ki az ARCore v1.5 APK – fejlesztői adatcsomag – kódjából. Néhány újonnan hozzáadott készülék mellett a támogatott eszközök között két ismeretlent is találtak, melyek a Bonito és a Sargo kódneveket viselik. A listán olyan mobilok vannak, mint a Mate 20X, a Honor 8X, a Honor Magic 2 vagy a Xiaomi Mi MIX 3. Feltételezhetően a Bonito és a Sargo a Google saját készülékei, mivel a keresőóriás hagyományos módon halakról nevezi el a fejlesztés fázisában lévő okostelefonjait. Persze ez még nem jelent konkrétumot, hiszen akár Nokia mobilok is lehetnek a titokzatos masinák, példának okáért.

Viszont ezek a “leletek” egybecsengenek olyan korábbi értesülésekkel, melyek szerint a Google Qualcomm Snapdragon 710 lapkakészlettel működő okostelefonokon dolgozik. A mobilok valamikor az év végén, esetleg a következő elején debütálhatnak. Talán a Nexus készülékek feltámadásának vagyunk szemtanúi, miközben a Pixel megmaradna a prémium vonal képviselőjének, ki tudja?

Némi internetes keresés után ki lehet deríteni, hogy két különböző méretű tengeri halról van szó, így a Sargo (fehér durbincs) lehet a készülékek közül a kisebb. Persze ezek csak merő spekulációk, várjunk, amíg több is kiderül ezeket a rejtélyes mobilokat illetően, bár két középkategóriás referenciatelefon piacra dobása nem volna cseppet sem meglepő húzás a Google részéről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid