Hasznos új funkciót kapott a Facebook Messenger, nem lehet majd lehallgatni a beszélgetéseket

0

Nagy újítást jelentett be a Facebook vezére, Mark Zuckerberg, a jövőben sokkal biztonságosabban lehet majd hang- és videóbeszélgetéseket folytatni a Messengeren, ugyanis jön a titkosítás.

A vállalat első embere az alábbi bejelentést tette Facebookon:

“A végponttól-végpontig titkosított hang- és videohívások már elérhetőek a Messengeren, és a csoportos beszélgetések, valamint a csoportos hang- és videohívások esetében is bevezetjük az opt-in végponttól-végpontig történő titkosítást. Büszke vagyok arra, hogy egyre több szolgáltatásra terjesztjük ki a titkosítást.”

A végponti titkosítás lényege, hogy az információ csak a küldő és a fogadó készüléken jelenik meg értelmezhető formában, a kettő között titkosítva kerülnek továbbításra az adatok, így azokat sem az internetszolgáltatók, sem a Facebook nem tudja értelmezni.

A normál, szöveges csevegéseknél már régóta elérhető a titkosítás a Messengeren, mostantól viszont a hanghívások és a videós beszélgetések esetében is működni fog. Sőt, ezeknek a csoportos változatainál is be lehet majd kapcsolni a funkciót.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid