Kamerával történő pulzusmérést és légzéskövetést tesztelnek a Pixel 6 mobilokon

0

Alig hisszük el, de végre egy olyan hír, amelyben nem valamilyen hibáról vagy problémáról számolhatunk be a Google Pixel 6 készülékek kapcsán. Az Adaptive Sound funkció bevezetése után az alapmodell kapott néhány extrát, mint például a márciusban bejelentett, és most végre korai hozzáférésben elérhetővé vált pulzusszám és légzéskövetés opciót, amelyeket a Google Fit alkalmazás tesz lehetővé.

A két egészségkövetéssel kapcsolatos funkció az okostelefon kameráját és vakuját használja fel. Az utóbbi arra szolgál, megvilágítsa az ujjakat mérés közben, így elvileg jobban láthatók a vizsgált bőr színének árnyalatai, ám ezzel jelenleg az lehet a gond, hogy a Google Pixel 6 mobilok esetében a képrögzítő egység és a villanó között elég nagy a távolság, ami a hatékonyság rovására mehet. Tisztában vannak ezzel a fejlesztők is, egyelőre az egész funkciókészlet korai hozzáférés szakaszban van. A Google szerint jelenleg most a finomhangolás zajlik, és a későbbiekben akár eltávolításra is kerülhetnek ezek az új lehetőségek.

A 9to5Google jelentései szerint a pulzusmérés funkció a Google Pixel 6 készüléken pontos volt, és hozta a Pixel 5 és egy Fitbit szintjét. Ugyanakkor azt is megemlítik, hogy egy kedvezőtlenebb fényviszonyokkal bíró helyiségben a mért érték pontatlan lehet. A légzés mérése az alap Pixel 6-on jól működött, ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy ezek jelenleg kísérleti jellegű funkciók, és még akkor sem lehet orvosi szintű diagnosztikát elvárni tőlük, amikor végleg élesítik őket. A kiválasztott Google Pixel 6 felhasználók a Google Fit alkalmazáson belül már most kipróbálhatják az új funkciókat a “korai hozzáférés” címke alatt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid