Hasznos újítással jöhet a Xiaomi Mi MIX 4

0

Úgy néz ki, hogy a Xiaomi lesz a következő gyártó, amelyik bevezeti a fordított vezeték nélküli töltést, így egy egyszerű érintéssel tud majd más készülékeket táplálni a kínai vállalat új mobilja.

Elsőként a Huawei Mate 20 Pro kapott tavaly ilyen megoldást, majd a Samsung is beszállt a Galaxy S10 modellekkel. Most úgy tűnik, hogy a Xiaomi is hasonló fejlesztésen dolgozik, ugyanis a legújabb kínai MIUI bétában felbukkant a funkció leírása. A szoftver boncolgatásakor az is kiderült, hogy ha nem indult be a töltés 90 másodpercig, akkor kikapcsol az ezért felelős modul. Ez egyébként más gyártóknál is így van energiatakarékossági okokból.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy melyik Xiaomi mobil kapja meg először a fordított vezeték nélküli töltést, de a forrás szerint nagy valószínűséggel a Mi MIX 4 lesz az, ami valamikor az ősz folyamán mutatkozhat majd be. A funkció egyébként nem csak más telefonok töltésére jó, hanem egyéb eszközök, például vezeték nélküli fülhallgatók esetében is praktikus lehet. Már csak az a kérdés, hogy milyen sebességre lesz képes, de a Xiaomit ismerve igyekeznek majd beelőzni a konkurenciát.

Galaxy S10+ és Galaxy Buds

A kínai gyártó egyébként már most is úttörőnek számít a vezeték nélküli töltés terén, hiszen a Xiaomi Mi 9 elsőként kapott 20 W-os megoldást, ami a mai napig a leggyorsabb a piacon, egyelőre nincs is vetélytársa.

Kapcsolódó cikk:

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid