Egyszerűbb lesz a Facebook Messenger

0

Ahogy idővel bővültek a funkciók, úgy vált egyre nagyobbá és bonyolultabbá a Facebook Messeneger alkalmazás, és már a közösségi oldal is belátta, hogy túllőttek a célon. Éppen ezért beindult egy egyszerűsítési folyamat, amelynek egy új lépése az lesz, hogy teljesen kiveszik belőle a játékos szekciót.

A Messenger játékokat tartalmazó része Instant Games néven fut, itt számtalan fejlesztő alkotásaival lehet elütni az időt, és lehetőségünk van az ismerőseinkkel is összemérni az ügyességünket. Mivel azonban az alkalmazás alapvetően üzenetküldésre való, a Facebook úgy döntött, hogy áthelyezi az egész funkciót máshová.

A játékok átkerülnek a normál Facebook appba, azon belül is egy új, Facebook Gaming fülre. A változás több lépésben fog lezajlani nyár végétől kezdve. Az átállás folyamatos lesz, ám már a köztes időszakban is maguk a játékok a Facebook alkalmazáson belül futnak majd, ide fog átirányítani a Messenger.

Úgy néz ki tehát, hogy a Facebook csevegője egy fokkal könnyebb és egyszerűbb lesz, ám cserébe a fő alkalmazás tovább bővül. A Facebook Gaming szekción belül ugyanis nem csak játszani lehet majd, hanem gameplay videók is lesznek, és különféle játékos csoportokba fogunk tudni belépni, illetve azokat követni.

Sőt, a közösségi oldal egy különálló Facebook Gaming alkalmazással is készül, amelynek már zajlik a bétatesztje Androidon.

Forrás: Facebook, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid