Háttérben futó alkalmazások letiltása Androidon!

2

A mai Androidos telefonok egyik nagy hátránya lehet a túl sok előre telepített alkalmazás. Sokukat nem használjuk, és ezeket legszívesebben letörölnénk a mobilról. Ha nem is teljesen, de ezen segít a Watchdog Task Manager.

watchdog_2

Rengeteg olyan gyárilag installált programmal találkozunk egy újonnan vásárolt, vagy már meglévő készüléken, amikre nincs szükségünk, de a háttérben futva lerontják az akkumulátor teljesítményt. Az általunk használt applikációk egy része olyankor is a telefonunk memóriájában van, amikor épp nem használjuk – legyen az egy játék, egy üzenetküldő szolgáltatás vagy bármi más. A Watchdog Task Manager ezeket az alkalmazásokat letiltja, és meggátolja, hogy a háttérben működjenek, ezzel jelentősen megnövelve készülékünk üzemidejét.

Miután telepítettük a programot, a CPU fül alatt megtekinthetjük az éppen futó applikációkat, illetve azt, hogy mennyire terhelik le a rendszerünket. Ha a nem kívánt alkalmazásra rákattintva az előbukkanó menüben a BlackList Add gombot választjuk, és az értéket nullára állítjuk, akkor a Watchdog leállítja a programot, amint a használt erőforrás eléri az általunk megadott értéket – jelen esetben a nullát.

watchdog_2

A beállításokban egyéb hasznos opció közül is választhatunk, mint például hogy milyen időközönként nézze át az Watchdog a telefonunkat, vagy hogy szeretnénk-e értesítést kapni a bezárt tevékenységekről. Ennek a remek programnak az ingyenes verzióját megtaláljátok a Play Store-ban, a fizetős változatban pedig még jobban testre szabhatjátok a készüléketek irányítását.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Balázs Gergő

Technikai szférában jártas hírfogyasztó, író, blogger.

NapiDroid