Vsenn – moduláris telefon a Nokia X egyik alkotójától

0

Úgy látszik a moduláris telefonok koncepciója nem csak a Google számára érdekes. A Vsenn nevű,  – egyelőre az ismeretlenség homályába burkolózó cég-, szeretne a Project Ara babérjaira törni, és saját legómobilt piacra dobni. A projekt mögött többek között a Nokia X (a finn gyártó felemásra sikeredett Android szériája) egy korábbi munkatársa áll, akinek személyazonossága egyelőre nem derült ki. A Vsenn a kijelzőt és annak méretét leszámítva testre szabható hardvert, valamint garantált négy éves támogatottságot ígér. 

A négy éven keresztül tartó garantált frissítések mellett egészen impresszív dolgokat garantálna a csapat, úgy mint moduláris, cserélhető hardvert, amibe beletartozik a processzor/RAM, a kamera, illetve az akkumulátor. A Vsenn csúcsminőségű komponenseket ígér. A mobil alkotói maximális biztonságot is szavatolnának, háromrétegű titkosítás védné az összes adatot a telefonon, valamint biztonságos VPN és felhőhozzáférést adnának.

A külső (hátlap) is teljesen személyre szabható lesz, különféle színű, és anyagú variánsok közül lehet majd válogatni. Sajnos még sem ezekről, sem a választható hardverelemekről nem tudni semmit, az egyetlen ténylegesen ismert specifikáció a kijelző mérete, felbontása, illetve a készülék dimenziói.

vsenn display&phone dimensiions

Ha a cég mottóit figyelembe vesszük (“evolves with you” – veled fejlődik, illetve “a smartphone evolution is coming”, azaz jön az okostelefon evolúció), igencsak nagy dolgokat várhatunk tőlük. Persze azért jó lenne előbb látni a készülék külcsínét, megtudni ezt-azt a választható komponensek tulajdonságairól, hogy valós következtetéseket vonhassunk le. Arról sem szabad megfeledkezni, a Google-nek – aminek a birtokában van minden elérhető, és létező erőforrás,  plusz a legjobb koponyák dolgoznak az ügyön – is két évig tartott az asztalra letenni egy működőképes prototípust. Vajon képesek lesznek a keresőóriás eredményeit überelni a Vsenn mérnökei, vagy ezek csupán merész ígéretek? Őszintén szólva, ez egy jó kérdés, de ha elkezdenek érkezni a válaszok, az elsők között fogjuk Veletek tudatni őket.

AndroidAuthority, Vsenn

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid