Börtönbe zárhatják Android kalózkodásért az ohioi férfit!

2

A kalózkodás rossz, értem? Erre már valószínűleg magától is rájött az a 28 éves ohioi férfi, akit a nyáron állítottak elő Android alkalmazásokkal történő kalózkodásért. Az FBI 2012-ben leállított három crackelt alkalmazásokkal üzérkedő boltot (Appbucket, Applanet, SnappzMarket), amit letartóztatások követtek, és most úgy néz ki, Scott Walton lehet az első olyan ember a világon, akit Androiddal kapcsolatos warezolás miatt börtönbe zárnak.

Az Android nyitottságának az az egyik hátránya (vagy előnye), hogy nagyon könnyen lehet rátelepíteni olyan alkalmazásokat, amelyek nem legális úton kerültek fel az internetre. Ennek persze vannak biztonsági kockázatai is, de az esetek javában semmi különös nem történik, és lehet élvezni a crackelt appok adta lehetőségeket, természetesen ingyen. Nem kell az álszent habitus, nyilvánvaló, hogy ez hazánkban is nagyon megy, és hogy sokan pont a warezolhatóság miatt választják az Androidos készülékeket. Ugyanez iOS-nél már jailbreaket igényel, és Windows Phone esetében is érdemes kicsit jobban ismerni a rendszert. Én sem akarom játszani az eszemet, de pontosan tudom, hogy mit, honnan, és hogyan szerezhetek meg, anélkül, hogy fizetnem kellene érte (nem csak Android, hanem az összes többi rendszer esetében). Ennek ellenére mégsem teszem, és nem csupán azért, mert félek készülékem megnövekedett sérülékenységétől, hanem mert feleslegesnek tartom. Szinte mindenre van remek ingyenes megoldás a Play Store-ban (filmnézés, PDF olvasás, szövegszerkesztés, zenehallgatás, játékok), illetve van mód a fizetős alkalmazások ingyenes beszerzésére is, törvényszegés nélkül – erről még ejtek egy pár szót.

Snappzmarket-android

Scott-ot még júliusban tartóztatták le két társával egyetemben, akiket a SnappzMarket Group vezető tagjaiként azonosítottak. A bűnük nem más, mint 1.7 millió dolláros kár okozása, ami azért valljuk be, elég derék kis summa. Más hasonló szervezetek és csoportosulások megúszták enyhébb büntetésekkel, de Scottra – aki november 3-án bűnösnek vallotta magát – akár súlyos börtönévek is várhatnak. Több, mint egymillió példányban sokszorosítottak és terjesztettek alkalmazásokat, így jött össze ez a figyelemreméltó összeg.

Google-Opinion-Rewards-630x354

Gondolom mindenki elmorzsolta krokodilkönnyeit Mr Waltonért,  de most már inkább az érdekelne titeket, hogyan lehet ingyenesen, törvényszegés nélkül fizetős alkalmazásokat beszerezni a Google Play Store-ból. A keresőóriásnak van egy Google Opinion Rewards nevű alkalmazása, amiben kérdőíveket kell kitölteni, és ezekért cserébe a Google krediteket ad a felhasználóknak, amiket be lehet váltani fizetős programokra, mozifilmekre, zenékre. Minden egyes aktuális kérdéssorról értesít az applikáció, és ezek kitöltéséért egy dollár jár. Logókat kell összehasonlítani (szerinted melyik a jobb), utazási és vásárlási szokásokat monitoroznak, és hasonlók. Annyi csalafintaságra lesz csak szükségetek – mivel valamiért magyar címet nem fogad el az alkalmazás -, hogy amerikai címet kell szereznetek a fiókotokhoz. Az így letöltött alkalmazások, nem holmi kipróbálható trial-ok, hanem véglegesen a tulajdonaitokká válnak. Persze ha ezek után is a torrentet választod, nos, azt hiszem, mi nem állhatunk az utadba! :)

PhoneArenaBGR

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid