Heroes Of Steel játék teszt

0

A Google Play Áruháza nem szűkölködik játékkínálatban, annak ellenére sem, hogy az igazán exkluzív címek sokszor még mindig iOS-re jelennek meg előbb, és olykor később sem készül Android port. Szerepjátékok terén jelenleg az almás platform egyeduralma vitathatatlan, de kedvenc zöld robotunkra is egyre igényesebb, és szórakoztatóbb alkalmazások jelennek meg. Ezek közül szeretnék bemutatni egyet, ami az old school RPG érzés szerelmeseinek nagy kedvencévé válhat.

Az applikáció pályafutása – mint ahogyan egyre több alkalmazásé, egyedi ötleté -, a Kickstarter-en indult, azaz közösségi finanszírozás segítségével látta meg a napvilágot, és egyike lett a legszerethetőbb RPG játékoknak az Android piacon. A Heroes Of Steel két változatban létezik a Google Play-en, az egyik egy Lite verzió, ami ingyenesen letölthető, és némi lehetőséget biztosít az ismerkedésre. Az igazi élményt természetesen akkor élhetjük át, ha megvásároljuk az Elite változatot, amely tartalmazza képzeletbeli kalandozásunk összes fejezetét. Utóbbiban semmilyen formában nem található in-app-purchase (alkalmazáson belüli vásárlás), leszámítva egy villámokra specializálódott varázslófajzatot, illetve egy kalandorlányt, őket némi aprópénz utalása után a játszható karakterek közé emelhetjük. Internetkapcsolat nem szükséges a program elindításához, ez egy kifejezetten szimpatikus tulajdonsága az alkalmazásnak.

xl_heroes of steel

Maga a játék egy történetközpontú, körökre osztott taktikai szerepjáték, amelyben négy hős bőrébe bújva szállhatunk szembe a Gonosszal. Egy sötét múltú törvényen kívüli harcos, egy fiatal, de annál bölcsebb mágus, egy fürgekezű tolvajlány, valamint egy sziklaszilárd jellemű papnő alkotja csapatunkat. Mindegyikük egyedi, jól kidolgozott háttértörténettel, személyiséggel, és a foglalkozásának megfelelő, testreszabható felszereléssel, illetve képességekkel rendelkezik. Skill-ek terén is egészen jó felhozatal van – persze Diablo-s képességfára senki ne számítson -, valamint a használható eszközök skálája is elég széles.
A grafika szerethetően retrós, felülnézetből láthatjuk az eseményeket, a zene pedig kifejezetten tetszetős: megadja a történethez szükséges epikus hangulatot. A sztori in medias res kezdéssel egyből belecsap a lecsóba, és később annyira magával ragad, hogy alig vesszük észre az idő múlását. Végülis egy RPG-nél pont ez a lényeg, nem? :)

7da8ca5350159f9c66d843c45d1e7452_large

A történet nem a legeredetibb, amit valaha láttam, de olyan jól tálalják és variálják a már meglévő sablonokat, hogy az ember képtelen ellenállni a játék varázsának. Egy hatalmas várbörtönben kezdődik kalandunk, ahova úgy zártak be minket, hogy kvázi nem tettünk semmi rosszat. Hamar kiderül, hogy az ország ura korrupt, mint egy banánköztársaság diktátora, és emberek helyett orkokkal, és mindenféle patkányemberekkel szövetkezik, mindezt persze a “választópolgárok” tudta nélkül. Hamarosan egy a gonosz és elkorcsosult nagyúr elleni háborúban találjuk magunkat, ahol nem csak sötét ellenfeleinkről, de az általunk irányított karakterekről is egyre többet tudunk meg. Homályos földalatti világokba, barlangokba és kazamatákba vezet az utunk, amelyek mélyén a legelvetemültebb szörnyszülöttek igyekeznek majd megállítani a Jó győzelméért vívott keresztes hadjáratunkat.

Heroes-Of-Steel-2

Sajnos akadnak árnyoldalak is, amelyekről kötelességem szót ejteni, főleg ha már épp arra készülsz, hogy letöltsd a játékot. A mesterséges intelligencia nem valami okos, a játékban azzal nehezítik a csatákat, hogy egyre több ellenséget küldenek harcba hőseink ellen. Nincsenek ravasz, mocskos cselek, ennek ellenére azért fog eleget pörögni az agyad a küzdelmekben, mert a túlerő semmi perc alatt legyűr, ha figyelmetlen vagy. Ha egyetlen karaktered is meghal, a játéknak vége, ilyenkor választhatsz: vagy a legutóbbi mentéstől folytatod a kalandozást (az alkalmazás automatikusan ment), vagy a halált megelőző harci körnek futsz neki még egyszer. Izgalmakban nem lesz hiány, de ez nem igazán az MI (mesterséges intelligencia) érdeme, hanem a remek sztorié, a szinkronszínészeké és a hangulaté. A másik nagy hátrány a térkép hiánya, hiszen hatalmas bejárható területek vannak, és azokból is rengeteg létezik, könnyű eltévedni a Red Mountain alatt húzódó barlangrendszerben. Harmadjára a skillek aktiválásának nehézkességét hoznám fel. Alapvetően három képesség lehet egyszerre betárolva a karakterednél, de ha pont egy olyanra van szükséged, ami nincs ezek között, kicsit macerás a hiányzó ability előcsalogatása. Egy hosszú listában kell őket fel, vagy le léptetni, attól függően, hogy melyikre van szükséged. Az ingyenes verzió egy freemium kínlódás, letöltését senkinek nem javaslom, ha tehetitek egyből a teljes alkalmazást szerezzétek be, higgyétek el, megéri az árát.

Summázva a fentieket: ha szereted az olyan játékokat, mint a Baldurs Gate I-II, vagy a Neverwinter Nights, rendelkezel droidos oprendszert futtató telefonnal, táblagéppel, akkor feltétlenül meg kell ismerkedned a Trese testvérek fejlesztette Heroes Of Steellel, ami ugyan nem egy tökéletes applikáció, mégis hosszú és kellemes órákra kiszabadíthat a valóság sivár pusztaságából. Próbáld ki Te is, és írd meg nekünk a véleményed!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid