Hexa kamerás mobilon dolgozik a Sony

0

Manapság már nem (csak) a kamerák felbontásával, hanem a szenzorok számával is próbálnak egymásra licitálni a mobilgyártók, és úgy néz ki, hogy a Sony is beszáll ebbe a trendbe.

Már nem ritkák a 3-4 hátlapi kamerával felszerelt okostelefonok, a Nokia 9 PureView pedig nem kevesebb, mint 5 szenzorból álló kiépítéssel büszkélkedhet. Itt persze nem áll majd meg a “fejlődés”, egy ismert kiszivárogtató szerint, aki általában a Samsunggal kapcsolatban szokott megbízható értesüléseket közölni, azt állítja, hogy a Sony egy olyan Xperia telefonon dolgozik, amelynek 6 kamerája lesz hátul.

A kép természetesen csak koncepció, azt egyelőre nem tudni, hogy milyen lesz a szóban forgó Sony mobil dizájnja, de azt még elárulta a kiszivárogtató, hogy szelfikamerából kettőt kap, vagyis összesen 8 darab kamera lesz a készüléken.

Az újdonság fejlesztése még javában folyik, egyelőre más részletet nem tudni róla, a spekulációk szerint azonban valamikor az év vége felé vagy jövő év elején mutatkozhat majd be.

A nagy kérdés, hogy mire is lesz jó ennyi kamera. Alapvetően két megoldás képzelhető el, az egyik, amit többek között a Samsung és a Huawei is alkalmaz, hogy más-más látószögekkel rendelkeznek az egységek, és külön lehet őket használni (ultraszéles, széles, telefotó). A Nokia egy másik úton indult el, ugyanis megegyező lencsékkel látták el a kamerákat (3 monokróm és 2 RGB szenzor), és ezek mind egyszerre dolgoznak egy fotó elkészítésekor a jobb eredmény érdekében.

Kíváncsian várjuk, hogy a Sony hogy áll majd a témához! Szerinted lesz értelme ennyi kamerának?

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid