Megérkezett a Xiaomi Mi Band 4

0

A korábbi várakozásoknak megfelelően a mai napon bemutatták a Xiaomi Mi Band 4-et, amely a kínai gyártó már szinte legendássá vált okoskarkötő szériájának legújabb tagja. A kütyü többek között színes AMOLED kijelzőt és friss hardvert kapott, az ára pedig szokás szerint kedvező lett. Nézzük, mit kell tudni róla!

Az egyik legnagyobb újítás kétségkívül a 0,95 colos, színes AMOLED érintőkijelző, amely 240×120 pixel felbontású, és a fényereje 400 nitet is eléri. Ezen remekül látszanak majd az értesítések, üzenetek, SMS-ek, és persze a különféle fitneszadatok. A megjelenítő mérete egyébként durván 40%-kal nagyob, mint az előd esetében, és ezúttal is egy karcálló, 2,5D-s öveg védi.

A Xiaomi Mi Band 4 többféle sportmóddal jön, és a fejlett 6 tengelyű giroszkópnak köszönhetően még a különböző úszásformák között is különbséget tud tenni. A vízállóság is adott természetesen az úszáshoz, az 5ATM tanúsítvánnyal már nem kell aggódni a beázás miatt.

A korábbi pulzusmérőt egy fejlettebb (PPG) szenzorra cserélték. A lépésszámláló és az alvásfigyelő terészetesen továbbra is jelen van, a mobilos kapcsolat minőségét pedig egy Bluetooth 5.0 modemmel javította a Xiaomi.

Természetesen ezúttal is van NFC-s kiadás, amely Kínában használható mobilfizetére, és ez a verzió egy mikrofont is kapott, amivel használhatóvá válik a Xiaomi hangasszisztene, a Xiao AI.

A Xiaomi Mi Band 4 mindössze 22,1 grammot nyom, és egy 135 mAh-s aksi került bele (az NFC-s verzióba 125 mAh). Ezzel a gyártó 20 napos üzemidőt (az NFC-snél 15 napot) ígér, ami kifejezetten jól hangzik.

A Mi Band 4 fekete, barna, kék, narancssárga és rózsaszín színekben lesz elérhető. Kínában mindössze 24 dollárnak megfelelő összegbe kerül majd, és június 16-tól lesz elérhető. Az NFC-s verzió később jelenik meg átszámolva 33 dolláros áron, és lesz egy limitált szuperhősös kiadás is (Avengers Limited Edition), amelyért 50 dollárnak megfelelő összeget kérnek majd, de ezek csak később jelennek meg.

Fontos kiemelni, hogy egyelőre csak kínai verzió létezik a Mi Band 4-ből, és az árak is Kínára vonatkoznak, nálunk magasabb összegekre kell számítani egy darabig.

A Geekbuying oldalán egyébként már elő is rendelhető a Mi Band 4, természetesen drágábban, mint a kínai belpiacos ár, de a MIBAND4 kuponnal csökkenthető némileg az összeg (54,99 dollárra).

A GearVita oldalán is rendelhető a Xiaomi Mi Band 4, az YRMband4 kuponnal 44,99 dollárra csökken az ár.

Forrás: FoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid