Hiánypótló funkcióval bővül az Android hangerőszabályzója

0

Az Android számos hasznos lehetőséggel, funkcióval rendelkezik, de még mindig akadnak olyan apróságok, amelyeket sokan hiányolnak, különösen igaz ez a Google-féle stock rendszerre. Ami késik, az nem múlik, példának okáért a jövőben egy egészen hiánypótló újítás kerülhet a zöld robotos OS-be, amelynek segítségével külön állítható lesz a hívások és az értesítések hangereje. 

A szóban forgó funkció bevezetése azért volna nagy szám, mert mióta létezik Android – hihetetlen, de már 15 éve velünk van – ezt az opciót eddig nem adták hozzá a lehetőségek sorához (természetesen most a gyári, Google-féle alap Android rendszerről van szó, nem a különféle gyártói felületekről). A 9to5Google értesülései szerint hamarosan megkaphatjuk a lehetőségét annak, hogy külön állítsuk az értesítések és a hívások hangerejét. Az oldal munkatársai észrevették, hogy a Google még valamikor decemberben új parancsot adott az Android Debug Bridge parancssorhoz.

A szóban forgó parancs az “adb shell device_config put systemui volume_separate_notification true“. Aki olvas ezekben a varázsszavakban, tudja, hogy ez a fentebb említett funkció érkezésére utal, ami befuthat a negyedéves nagy frissítéssel, vagy az Android 14 operációs rendszerrel. A “Hívás és Értesítés” csúszka a jövőben két részre lesz osztva, értelemszerűen az egyik a hívások, a másik pedig az értesítések hangerejét fogja szabályozni. Az opciónak köszönhetően egyebek mellett figyelmen kívül lehet majd hagyni a hívásokat anélkül, hogy teljesen le kellene venni az értesítések hangerejét. Illetve ugyanez fordítva is lehetséges lesz.

A Google tett egy hozzáfűzést is az általuk vezetett Funkciók kérése rovatban, amely szerint a kérelmezett opció egy jövőbeli build részeként elérhető lesz. Egyáltalán nem valószerűtlen, hogy a funkcióról szót fognak ejteni az idei I/O konferencián, amelynek megrendezésére május 10-én kerül sor. Aznap nagyon sok izgalmas történés lesz: egyebek mellett állítólag végre megismerkedhetünk a Google első hajlítható okostelefonjával, illetve bemutatják az Android 14-et.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid