Hírek érkeztek a Xiaomi MIX 5-ről

0

Hosszú kihagyás után tavaly végre folytatódott a “Xiaomi Mi MIX” széria, igaz, már Mi márkajelzés nélkül, így az új modell a Xiaomi MIX 4 nevet kapta. A legfrissebb hírek szerint már készül a folytatás, és a MIX 5 is elég érdekesnek ígérkezik.

Kezdjük azzal, hogy egyes pletykák szerint idén nem csak egy, hanem két modell is jöhet, a MIX 5 és a MIX 5 Pro, sőt, olyan hírek is voltak, amelyek szerint nem lesz Xiaomi 12 Ultra, helyette az új MIX telefonok kapják majd meg a gyártó tudásának legjavát.

Az Ultra modell kaszája persze még messze nem vehető biztosra, főleg mivel érkeztek már róla előzetes renderképek.

Visszatérve a Xiaomi MIX 5-re, a gyártó igyekszik továbbfejleszteni a kijelző alatti “láthatatlan” kamerát, ami állítólag kiváló minőségű lesz. Egy 48 MP-es szenzor kerülhet a Full HD+ felbontású OLED panel alá, és az új pixelelrendezésnek köszönhetően sokkal több fényt fog átengedni a képernyő. A képfeldolgozó és képjavító algoritmuson is sokat csiszol a Xiaomi, így végeredményében tiszta, éles fotókat lő majd a szelfikamera, legalábbis elméletileg.

Xiaomi MIX 4

Egy másik újítás a Xiaomi által fejlesztett, második generációs Surge C2 képfeldolgozó chip lehet, de az egyik forrás szerint ezt csak a MIX 5 Pro kapja meg, a normál MIX 5 nem.

A MIX 5 Pro egyébként egy 50 MP-es, OIS-szel ellátott hátlapi fő kamerával érkezhet, amihez jön egy 48 MP-es 5x telefotó kamera, illetve egy szintén 48 MP-es ultraszéles látószögű egység. A sima MIX 5 kamerái hasonlók lehetnek, de csak 2x-es optikai zoomról szólnak a korai hírek. Ezek persze még nem kerültek megerősítésre, így egyelőre érdemes némi fenntartással kezelni az infókat.

Hardveresen viszont szinte biztosra vehető a Snapdragon 8 Gen 1 lapka, a bemutató pedig valamikor a második vagy a harmadik negyedévben várható.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid