Hivatalos: áprilisban startol a Huawei operációs rendszere, a Harmony OS

0

Valamikor évekkel ezelőtt az útkeresés, az elmúlt időszakban pedig a kényszer sürgette arra a Huawei csapatát, hogy saját rendszert fejlesszen. A Harmony OS jelenleg a béta tesztelés szakaszában jár, de hamarosan befuthat az első stabil verzió is.

A kínai vállalat nemrég bejelentette, hogy egy stabil verzió érkezik áprilisban, amelyet elsőként a hajlítható kijelzővel felvértezett Huawei Mate X2 kap meg. A flexibilis okostelefon eredetileg Android 10 operációs rendszerrel debütált, amelyről egyből Harmony OS-re frissül majd. Később számos további készülék csatlakozik majd hozzá, kezdve a Mate 40 és a P40 széria tagjaival.

Korábban egyébként arról lehetett hallani, hogy a Huawei P50 okostelefonok lesznek az elsők, amelyek a kínai gyártó saját rendszerét futtatják. A vállalat oldaláról ugyan nem erősítették meg, de az új zászlóshajókat állítólag eredetileg egy márciusi bemutató keretein belül tárták volna a világ elé, míg a forgalmazás egy kicsivel később kezdődött volna, elegendő időt biztosítva az operációs rendszert fejlesztő csapat számára, hogy tökéletesre csiszolják a telefonok szoftveres környezetét. Most viszont már arról beszélnek, hogy a P50 mobilok bemutatója hónapokat csúszik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid