Hivatalos az iQOO 9 és az iQOO 9 Pro

0

A Vivo alá tartozó almárka, az iQOO végre leleplezte legújabb zászlóshajó párosát, amelyek az iQOO 9 és az iQOO 9 Pro névre hallgatnak, utóbbiból egy különleges, BMW M kiadás is bemutatásra került, csíkokkal a hátlapján.

iQOO 9

Bemutatónkat kezdjük az alapmodellel! A készülék lapos képernyővel rendelkezik, amelynek képátlója 6,78 hüvelykes, felbontása 2400 x 1080, képfrissítési rátája pedig 120 Hz. A gyártás során felhasznált AMOLED panel maximális fényereje 1500 nit. Ha megfordítjuk a készüléket, farkasszemet nézhetünk az elsődleges képrögzítő modullal, amely egy Samsung ISOCELL GN5, ez egy 50 megapixeles egység f/1,75 rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral. A fotózásban közreműködik még egy 13 megapixeles, környezetét 120 fokban érzékelő, ultraszéles látószögű, valamint egy 12 megapixeles, 2x zoommal felvértezett telefotó modul. Önarcképeket készíteni az előlapi 16 megapixeles szenzorral lehet, amely egy kivágásban foglal helyet, a felső keret alatt középre igazítva.

Az okostelefon lelke a Qualcomm legújabb és legjobb lapkája, a Snapdragon 8 Gen 1, amely mellé 256 vagy 512 GB UFS 3.1 tároló, valamint 8 vagy 12 GB operatív memória kerülhet az összeszerelés során. A hardveres komponensek energiaéhségét egy 4700 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik kielégíteni, amely támogatja a 120 wattos töltési sebességet. A gyártói ígéretek szerint egy teljesen lemerült készülék 100 százalékra való töltése mindössze 19 percet vesz igénybe. Az iQOO 9 már a legelső bekapcsolást követően Android 12 operációs rendszert futtat, a gyártó saját fejlesztésű OriginOS Ocean felhasználói felületével kiegészítve.

Az iQOO 9 fekete, narancssárga és fehér árnyalatban lesz kapható, kezdőára pedig 629 dollárnak megfelelő helyi pénz, ezért cserébe egy 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral rendelkező modell jár. Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülék megjelenik-e a kínai határokon kívül, vagy sem.

iQOO 9 Pro

A Pro kijelzőjének mérete azonos az alapmodellével, de ezúttal egy hajlított képernyőről van szó, amely 3200 x 1440 pixeles felbontást kínál. A képfrissítési ráta ugyanúgy 120 Hz, de mivel ez egy LTPO 2.0 panel, képes a megjelenítést dinamikusan változtatni 1 és 120 Hz között.

Ugyanaz a processzor található az okostelefon borítása alatt, és az elsődleges képrögzítő egység is megegyezik a hátlapon. Ami viszont eltérés, hogy az ultraszéles látószögű modul ezúttal 50 megapixeles, környezetét pedig jóval szélesebben, 150 fokban képes érzékelni. A telefotó modul pedig ezúttal 16 megapixeles, 2,5x optikai zoommal kiegészítve. Az előlapi kamera változatlan.

A zászlóshajó készülék mobilitását újfent egy 4700 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, ami immáron támogatja a 120 wattos kábeles töltés mellett, az 50 wattos vezeték nélküli és a 10 wattos fordított vezeték nélküli töltést is. Az iQOO 9 Pro szintén Android 12 operációs rendszert futtat, ugyanúgy OriginOS Ocean interfésszel kiegészítve.

Különös módon a készülék csupán kétféle színben kapható, fehér és narancssárga árnyalatok közül lehet választani. A legolcsóbb variáns 786 dollárral egyenértékű jüanért vihető, egy 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral felszerelt modell jár ezért az összegért. Az újdonságok forgalmazása január 12-én indul Kínában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid