Hivatalos az LG G Flex 2

0

Az LG végre hivatalosan is leleplezte a régóta várt új csúcsmobilját, a G Flex 2-t, ami nagyjából megfelel a korábbi pletykáknak, várakozásoknak. Ennek ellenére érdemes róla bővebben is szót ejteni, hiszen egy kifejezetten érdekes és innovatív modellről van szó.

Kezdjük a külsővel, ami nagyjából hasonlít a korábbi G Flex-re, de azért akad bőven újítás is. A hajlítás mértéke csak keveset változott, és most sem teljesen fix a készülék, hanem valamennyire rugalmas. Összességében tehát nem csak hajlított, hanem bizonyos mértékig hajlítható is.

LG-G-Flex-2

A készülék alján és tetején némileg módosítottak az íven, a méret pedig sokat csökkent, hiszen a 6 colos kijelzőt egy 5.5 colos darabra cserélték. A felbontás éppen ezzel ellentétesen változott, hiszen a 720p-t 1080p váltja fel, azaz kifejezetten éles képet kapunk, ellentétben a G Flex kissé pixeles megjelenítőjével. A panel pedig továbbra is P-OLED technológiát használ, ami sokat fejlődött az utóbbi egy évben, és reméljük, hogy sikerült orvosolni a korábbi kisebb gyengeségeket.

lg-g-flex-first-look

A kijelző védelméről az LG saját fejlesztésű hajlított üvege gondoskodik, ami a gyártó állítása szerint 20%-kal tartósabb a Gorilla Glass 3-nál. Kifejezetten jól bírja a készülék az eséseket, ami nagyrészt a hajlításnak köszönhető. A rugalmas kialakítás elnyeli az energiát, és így sokkal kisebb az esély rá, hogy betörjön a kijelző.

lg-g-flex-first-look-3

Szerencsére megmaradt a G Flex különleges hátlapja is, ami ráadásul komoly fejlesztéseken esett át. A kisebb karcok továbbra is maguktól eltűnnek, de míg az előd esetében ehhez több tíz perces időre volt szükség, addig a G Flex 2 hátlapja pillanatok alatt begyógyul.

A telefon egyébként szétszedhető, vagyis lejön a hátlap, de a hajlított akksi már rögzítve van.

Ha eddig még nem esett le az állad, akkor jöjjön még egy kis érdekesség. Az LG G Flex 2 ugyanis jelenleg a legerősebb okostelefon, hiszen ez az első hivatalosan bejelentett készülék, amiben Snapdragon 810-es processzor teljesít szolgálatot, ráadásul ehhez egy full HD felbontás társul, nem pedig a nagyobb QHD.

lg-g-flex-first-look-1

RAM-ból 2 GB-ot kapunk, ami első hallásra kevésnek tűnhet egy 2015-ös csúcsmobilhoz képest, de azért minden bizonnyal ez is bőven elégnek bizonyul majd. Ami a belső tárhelyet illeti, 16 és 32 GB-os verziók lesznek, és bővítési lehetőség is rendelkezésre áll.

lg-g-flex-first-look-2

A G Flex 2 kamerája megkapta a G3-ból ismert újításokat, azaz optikai képstabilizátorral és lézeres autofókusszal is rendelkezik a 13 megapixeles szenzor. Az előlapi kamera pedig 2.1 megapixeles.

A rendszer természetesen Android 5.0 a gyártó saját felületével megfűszerezve, az akkumulátor kapacitása pedig 3000 mAh, ami az LG szerint nagyon hosszú üzemidőt tesz majd lehetővé. Ha az elődből indulunk ki, akkor erre meg is van minden esély.

Az LG G Flex 2 szürke és piros színekben jelenik majd meg a hónap végén, először Dél-Koreában. Röviddel ezután a nemzetközi piacra kerülés is megtörténhet. A készülék ára még nem ismert.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid