Hivatalos: ekkor mutatja be a Huawei az EMUI 10-et

0

Hivatalosan is megerősítette a Huawei, hogy a következő hónapban tartanak egy fejlesztői konferenciát, amelyen többek között a gyártó új felülete, az EMUI 10 is bemutatkozik.

A Huawei Developer Conference 2019 esemény augusztus 9-től 11-ig tart majd, és a vállalat most frissítette a menetrendet, így kiderült, hogy az EMUI 10 bemutatója is ekkor várható, ami az alábbi címet kapta (kínairól angolra fordítva):

Linking things to the future — Huawei EMUI 10.0 released

Az EMUI 10 természetesen már Android Q-ra (Android 10-re) épül majd, de ez talán nem is annyira lényeges, hiszen a Huawei saját felülete sok szempontból előrébb jár, mint a gyári Android, elég csak a sötét módra vagy a gesztusvezérlésre gondolni. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy az USA szankciói enyhültek, így valószínűleg továbbra is együtt dolgozik majd a Google a kínai gyártóval.

Az EMUI 10 a Huawei Mate 30 modelleken debütálhat október környékén.

Mate 30 és Mate 30 Pro koncepció

Az egyik legnagyobb kérdés egyébként az egész augusztusi eseménnyel kapcsolatban, hogy az EMUI 10 mellett bemutatkozik-e a Huawei saját rendszere, a “Hongmeng OS”. Mivel ez egy fejlesztői konferencia, így szinte biztosra vehető, hogy erről is szó esik majd, rengeteg érdekes infót kaphatunk a gyártó új OS-éről. Nagy valószínűséggel lesz valamiféle hivatalos leleplezés ezzel kapcsolatban, de az új rendszer valódi startja csak később várható, leghamarabb októberben.

Forrás: Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid