Hivatalos: elkészült a Samsung Galaxy Fold, szeptemberben meg is jelenik!

0

Több hónapos várakozás után a Samsung végre bejelentette, hogy elkészült a Galaxy Fold javítási munkálataival, és a készülék szeptembertől kapható is lesz. Nézzük, miket változtattak!

A Samsung hivatalos közleménye szerint az alábbi változtatások történtek a Galaxy Fold visszahívott első verziójához képest:

  • Az Infinity Flex Display felső védőrétege most már benyúlik a keret alá, így nem látszanak a szélei, és egyértelmű lesz, hogy ez a kijelző része, nem egy leszedhető fólia.
  • A Galaxy Fold megerősített védelmet kapott a különféle külső szennyeződésekkel szemben, miközben megtartották a remekül sikerült “hajlítási élményt”:
    • A zsanér alsó és felső részét megerősítették, és új védősapkákat alkalmaztak, hogy ne juthasson be semmiféle por a kijelző alá.
    • A kijelzőpanel alá egy teljesen új, fém védőréteg került.
    •  A zsanér és a ház közötti rést lecsökkentették.

Ezek nagyjából megfelelnek a korábbi értesüléseknek, bár akad köztük új infó is. A lényeg viszont, hogy a Samsung alaposan letesztelte az új verziót, szerintük ez már tartós lesz, így végre hamarosan megjelenhet a készülék. Sőt, a hardver mellett a felhasználói felületen is fejlesztettek, így még jobb élményt nyújthat majd a gyártó első hajlítható kijelzős telefonja.

Íme néhány kép is a változásokról:

A Samsung Galaxy Fold egyébként eredetileg április 26-án jelent volna meg az USA-ban, majd nem sokkal később Európában. A kiküldött tesztpéldányok közül azonban több is megadta magát, így az utolsó pillanatban visszahívták a mobilt és elhalasztották a piacra dobást. Most úgy néz ki, szeptemberben ténylegesen is megvásárolható lesz az újdonság, bár valószínűleg a Samsung óvatosan kezd majd, és első körben csak néhány régióban jelenik meg.  Azt még nem tudni, hogy az áron változtatnak-e, de jó eséllyel marad a 2000 eurós árcédula, ami jelenlegi árfolyamon olyan 653 ezer Ft.

Egyébként a nagy vetélytárs, a Huawei Mate X is késik, ezt szintén szeptemberre ígérik, úgyhogy érdekes időszaknak nézünk elébe.

Via Sammobile, borítókép: TechRadar

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid