Hivatalos: Európába jön a Xiaomi

6

Végre megtörtént a nagy belejelentés, amire már évek óta várunk, a Xiaomi ugyanis hamarosan megkezdi az európai terjeszkedést. Nézzük a részleteket!

A Xiaomi alapítója és vezérigazgatója, Lei Jun egy német lapnak árulta el a jó hírt, miszerint a gyártó termékei hivatalosan is elérhetőek lesznek az öreg kontinensen. A legjobb pedig ebben az, hogy a terjeszkedés Kelet-Európában kezdődik, és Magyarország is benne van az első körben.

A következő országokban indul a Xiaomi terjeszkedése: Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Görögország.

Lei Jun azt is elárulta, hogy később Németországban és más nyugat-európai országban is tervezik a piacra lépést, de a forrásaik korlátozottak, és egyelőre nem tud időpontokat mondani.

Az is kiderült a nyilatkozatból, hogy eddig szabadalmi problémák akadályozták, hogy a Xiaomi Európában is elkezdje forgalmazni a termékeit, de nemrég egy hosszú távú megállapodást kötött a vállalat a Nokiával, így végre elhárultak az ilyen jellegű akadályok.

via: MIUI fórum

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid