Hivatalos: a Google megvette a Fitbitet

0

Csak pár napja írtuk meg, hogy a hírek szerint a Google ajánlatot tett a viselhető kütyüiről ismert Fitbitre, most pedig be is jelentették a felvásárlást. Számos érdekes változás várható!

A Google nagyjából 2,1 milliárd dollárt adott a vállalatért. A felvásárlás 2020-ban fejeződhet be, de már most látszik, hogy mindkét fél számára előnyös lehet az üzlet. A Fitbit még mindig az egyik vezető gyártó a viselhető kütyük piacán, de azért sokat veszítettek a pozíciójukból az elmúlt évek alatt. 2015-ben még piacvezetők voltak, mostanra viszont már visszaszorultak az 5. helyre az Apple, a Xiaomi, a Huawei és a Samsung után. Korábban is felmerült már a Fitbit eladása, és a Google személyében elég komoly vevőt találtak.

Fitbit termékek

A Google-nek pedig nagy szüksége van a Fitbitre, hiszen a Wear OS rendszerük nem teljesít úgy, ahogy szeretnék, ugyanis a legtöbb gyártó a saját szoftveres megoldását használja. Már régóta voltak arról pletykák, hogy saját okosórát készít a keresőóriás, ám eddig erre nem került sor. A Fitbit azonban profi ebben, és a segítségükkel végre megvalósulhatnak a Google viselhető okoseszközei, amelyek természetesen Wear OS-re épülnek majd, és így az egész ökoszisztéma új erőre kaphat.

A Google ráadásul a felvásárlás révén rengeteg adathoz hozzájut, a Fitbit felhasználók mindennapi tevékenysége, szokásai a keresőóriás felügyelete alá kerülnek. Persze ígéretet tettek arra, hogy ezeket nem fogják célzott hirdetésekre használni, de valahol egész biztosan hasznosítják majd az információkat.

Forrás: Mashable

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid