Hivatalos a hajlítható kijelzős Huawei Mate X5

0

A Huawei újabban meglepetésszerűen teszi hivatalossá az okostelefonjait, a Mate 60 széria például teljesen csendben, felhajtás nélkül érkezett, és immáron három tagból áll. Valószínűleg arra sem számított senki, hogy befut a hajlítható kijelzős Mate X3 utódja is, az X5, ami számos apróbb fejlesztéssel emelkedik elődje fölé, de alapvetően ugyanazt a dizájnt kínálja.

A Huawei Mate X5 hajlítható megjelenítője továbbra is egy 7,85 colos LTPO OLED megoldás, amelyen összesen 2496 x 2224 pixel sorakozik, a külső részen pedig 6,4 hüvelykes, újfent LTPO OLED panel található, 1080p+ felbontással. Utóbbit Kunlun Glass üvegbevonat oltalmazza a fizikai behatásokkal szemben. Mindkét képernyő 120 Hz-es képfrissitési rátával büszkélkedhet.

Az újdonságok közé sorolható, hogy a Mate X5 lila árnyalatban is forgalomba kerül, így az eddigi fehér, arany és zöld színek mellé most egy újabb betársul.

Picit variáltak a hátlapi kamerakészlet kialakításán, de lényegében ugyanazokat a modulokat kapjuk ezúttal is. A Huawei Mate X5 elsődleges kamerája egy 50 megapixeles egység f/,8 rekeszértékkel, amely mellé 13 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 12 megapixeles periszkópos modul társul be 5x optikai zoommal.

A Huawei legújabb hajlítható okostelefonja 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral érkezik, de azt egyelőre nem tudni, legalábbis hivatalos forrásból, hogy milyen lapkakészlet csatlakozik ehhez a konfigurációhoz.

Több kínai bennfentes is azt állítja, hogy a szintén nemrég debütált Mate 60 modellek meghajtásáért a Kirin 9000s chipset felel, ami állítólag 5G modemmel is rendelkezik, valószínűleg ugyanez a 7 nm-es processzor zakatol a hajlítható mobil borítása alatt.

A Huawei Mate X5 teljesen új antenna kialakítást kapott, amely állítólag jobb vételt tesz lehetővé. A Lingxi elnevezésű antennarendszert mesterséges intelligencia algoritmus egészíti ki, ami képes kiválasztani a legoptimálisabb hálózatot, ezáltal biztosítja a legjobb kapcsolódást. Az okostelefon kerete körüli antennákat kettős üzemmódú hangolással vértezték fel, szintén a még jobb jelminőség érdekében.

A Huawei Mate X5 belsejében van még egy fontos komponens, az akkumulátor, ami ezúttal kicsit méretesebbre sikerült, kapacitása 5060 mAh. A telep kompatibilis a 66 wattos vezetékes gyorstöltéssel, de az elvesztett energiák pótlására használhatunk 50 wattos vezeték nélküli töltőket is. A hajlítható mobil a fordított vezeték nélküli töltést is támogatja, 7,5 wattos sebességgel.

A Huawei Mate X5 már a legelső bekapcsolást követően Harmony OS 4 rendszerrel fogad bennünket, a szoftver által biztosított Air Gesture gesztusoknak köszönhetően úgy böngészhetünk weboldalakat, videókat és képeket, hogy hozzá sem kell érnünk a képernyőhöz. A hajlítható okostelefon külső borítása IPX8 védelemnek megfelelően áll ellen a víznek, plusz támogatja a kétirányú műholdas üzenetküldést a BeiDou hálózatán keresztül. Az árképzés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid