Hivatalos a Honor X40

0

Ahogyan ígérték, a Honor munkatársai egy kínai rendezvény keretén belül bejelentették az X40-et. Az okostelefon kedvező árcédulával indulhat hódítja útjára, ráadásul a jellemzői is egészen korrektek.

Talán csak a telefon belsejében lévő processzor miatt lehet egy kicsit grimaszolni, de az ár ismeretében azonnal megenyhül a szívünk. De ne szaladjunk előre, kezdjük a kijelzővel!

A Honor X40 6,67 hüvelykes AMOLED képernyővel lett felszerelve, amelyen 2400 x 1080 pixel sorakozik, a képfrissítési ráta pedig 120 Hz. A maximális fényerő elérheti a 800 nitet, a panel érintési mintavétele 300 Hz. A képernyő alá még ujjlenyomat-olvasónak is sikerült helyet szorítani.

Az okostelefon meghajtásáért Snapdragon 695 lapkakészlet felel, ami messze nem a legerősebb középkategóriás konstrukció, az viszont sokat ment a helyzeten, hogy az operatív memória kapacitása akár 12 GB is lehet a választott kiszereléstől függően, míg a belső tárhely akár 256 GB-os. A felhasznált chipsetnek köszönhetően a mobil támogatja az 5G hálózatokat, és természetesen képes két hálózati kártya egyidejű fogadására. Amire nincs módunk, az a belső tárhely bővítése.

A Honor X40 hátoldalán 50 megapixeles elsődleges képrögzítő található, amelynek rekeszértéke f/1,8. Csupán egyetlen plusz szenzor segíti, egy 2 megapixeles megoldás, ami vélhetően nem sok vizet zavar majd. A két kamera egy kör, vagy ha úgy jobban tetszik gyűrű alakú kiépítésben foglal helyet a LED-villanó társaságában. Az előlapi kamera felbontása 8 megapixel.

A készülék belsejében vaskos, 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely tölthető akár 40 wattos adapterekkel is, ráadásul ebben az esetben még a szükséges tartozék is ott lesz az okostelefon dobozában. A Honor X40 Android 12 szoftveres környezettel szolgálja majd jövendőbeli tulajdonosát, aki használhatja a gyártó által fejlesztett Magic UI 6.1 interfész extra lehetőségeit is.

Az okostelefon háromféle színben és négyféle konfigurációban lesz kapható: fekete, kék és zöld, illetve választani lehet 6/128 GB-os, 8/128 GB-os, 8/256 GB-os és 12/256 GB-os variánsok közül. A legolcsóbb kiszerelés helyi pénzből átszámítva már 214 dolláros áron is beszerezhető (~86.500 Ft). A Honor X40 egyelőre csak a kínai piacon lesz kapható, és bár erről még nem esett szó, nem lehetetlen, hogy valamikor később a nemzetközi vásárlóközönség számára is elérhetővé teszik majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid