Hivatalos a Honor X50 Pro

0

A Honor hivatalosan is bejelentette az X50 Pro készüléket a kínai piacra. Az okostelefon Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlettel és 108 megapixeles elsődleges kamerával igyekszik versenyezni a felső-középkategóriás ajánlatok között, az alábbiakban pedig megpróbáljuk kideríteni, hogy mekkorra esélye lehet a sikerre.

Habár a Honor X50 Pro képernyőjénél léteznek jobbak is, azért a 6,78 hüvelykes 2652 x 1200 pixel felbontású, 120 Hz-es OLED megjelenítő az 1920 Hz-es PWM sötétítéssel, valamint a 10 bites színképzéssel még mindig elég jónak számít. A panel részét képezi még egy beépített ujjlenyomat-olvasó is. Ugyanakkor ez nem egy LTPO megoldás, tehát a képfrissítési ráta 60 és 120 Hz között váltakozhat, további átmenetek sajnos nincsenek.

Az okostelefon belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet zakatol, ami nyilván régebbi, mint a jelenlegi 8 Gen 3, ugyanakkor az alkalmazott chipset lehetővé teszi, hogy a Honor olcsóbban kínálhassa a készüléket a jelenlegi csúcskategóriás modellekhez képest. Teljesítményben pedig így sem lesz hiány, főleg, hogy a RAM már alapból 12 GB, és a háttértár sem kevesebb 256 GB-nál.

A Honor X50 Pro hátoldalán 108 megapixeles elsődleges kamerát kapunk, amelynek rekeszértéke f/1,75, a mérete pedig 1/1,67 hüvelyk. A kamerakészlet részét képezi még egy dekoratív 2 megapixeles szenzor, ami a hatalmas kameragyűrű másik oldalán található, de sok hozzáadott értékkel valószínűleg nem bír. Nyilvánvalóan csak a szimmetria kedvéért helyezték oda. Az előlapi kamera 8 megapixeles, rekeszértéke f/2,0.

A Honor X50 Pro hardveres komponenseit egy 5800 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami támogatja a 35 wattos töltést. A készülék már az első bekapcsolást követően Android 13 operációs rendszerrel fogad bennünket, amelyet a kínai márka Magic OS 7.2 felhasználói felülete egészít ki. A Honor X50 Pro fekete és zöld árnyalatokban kerül forgalomba, helyi pénzből átszámítva nagyjából 136 990 forintos áron, 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral. Nemzetközi értékesítésről még nem tettek említést, de az is előfordulhat, hogy a mobil sosem jut ki a népköztársaság határain kívülre.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid