Hivatalos: a Huawei eladta a Honort

0

Eddig csak pletykák voltak róla, most viszont hivatalosan is bejelentette a Honor eladását a Huawei, így talán feloldást nyerhet a márka az amerikai tiltások alól.

A Honor új tulajdonosa egy Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. nevű üzleti konzorcium, amely több, mint 30 vállalatból áll. Az eladás a komplett Honor üzletágat érinti, nem csak a márkanévről van szó.

Ilyen nehéz időkben, amikor egyes ipari technológiai elemek elérhetetlenek, és fogyasztói üzletágak komoly nyomás alatt vannak, annak érdekében, hogy a Honor tovább működhessen, a Huawei Investment Holding Co., Ltd. a teljes Honor üzletág eladása mellett döntött. A vásárló a Shenzhen Zhixin New Information Technology.

Mivel az amerikaiak kereszttüzében álló Huawei már nem tulajdonosa a Honornak, így azt remélik, hogy a vállalat végre tiltások és korlátozások nélkül működhet tovább, és nem csak az alkatrész-beszállítókhoz, hanem a Google-szolgálatásokhoz is visszanyerheti a hozzáférést.

Összességében viszont túl nagy változásra nem kell számítani a Honor telefonok, és úgy általában a vállalat működése kapcsán. Az összes dolgozót átveszik, és a vezető személye sem változik, ugyanis a Honor korábbi elnöke, Geroge Zhao lett a Shenzhen Zhixin New Information Technology vezérigazgatója.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy mennyiért adták el a Honort, de a Reuters korábbi információi szerint nagyjából 15,2 milliárd dolláros (4,63 billió Ft) összegről lehet szó.

Via GSMArena, HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid