Hivatalos a Huawei P40, a P40 Pro és a P40 Pro+

0

A Huawei végre bemutatta új csúcsmobiljait, a régóta pletykált P40 modelleket, amelyekből három verzió érkezett. Az alap Huawei P40 mellett kaptunk egy P40 Pro, valamint egy P40 Pro+ variánst, nézzük, mit kell tudni róluk! (Hazai árak és elérhetőség a cikk végén.)

Huawei P40

Természetesen ez lett a legkisebb modell, egy 6,1 colos, Full HD+ (2340×1080) felbontású lapos kijelzővel bír, ami OLED technológiát használ, a képfrissítése pedig maradt 60 Hz. A keret nagyon vékony, így maga a telefon is viszonylag kompakt, viszont egy egészen méretes kameralyuk található a képernyő bal felső sarkában, ez ad helyet a 32 MP-es szelfikamerának, az ehhez tartozó mélységérzékelőnek, valamint a közelségérzékelőnek.

Huawei P40

A képernyőbe egy új generációs optikai ujjlenyomat-olvasó került beépítésre, ami a gyártó szerint 30%-kal gyorsabb az elődöknél.

A mobilt a Kirin 990 5G hajtja, ami egy nagyon erős és modern chipset, a Mate 30 Pro 5G-ből már ismerős lehet. RAM-ból 8 GB jár mellé, a belső tárhely pedig 128 GB-os, és a gyártó saját NM kártyájával tovább bővíthető.

A hátlapon három kamerát találunk, a fő szenzor egy vadonatúj, 50 MP-es Ultra Vision RYYB egység f/1,9-es rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral.

Az érzékelő fizikai mérete 1/1,28″, ami az eddigi legnagyobb az okostelefonok között, még a Galaxy S20 Ultra 108 MP-es kamerájánál (1/1,33″) is méretesebb. Ennek megfelelően a pixelméretben is rekorder a mobil, összevonással 2,44 mikrométeres képpontokat kapunk.

Említést érdemel még a megújult színhőmérséklet érzékelő, valamint az Octa PD autofókusz, ami sokkal jobban teljesít gyenge fénynél.

A hátlapon van még egy 16 MP-es, f/2,2-es ultraszéles látószögű kamera, valamint egy 8 MP-es, f/2,4-es telefotó kamera, ami szintén rendelkezik optikai képstabilizátorral, és 3x-os veszteségmentes zoomra képes.

Az akkumulátor kapacitása 3800 mAh, a töltése 22,5W-tal lehetséges, kizárólag vezetékkel, jack csatlakozó pedig már egyik modellen sincs.

Teljes vízállóságot nem kapott a Huawei P40, csak egy IP53-as tanúsítványt, ami azt jelenti, hogy por- és cseppálló.

Huawei P40 Pro

A P40 Pro már egy nagyobb, 6,58 colos kijelzővel rendelkezik, amelynek a felbontása 2640×1200 képpont, a képfrissítése pedig 90 Hz. A panel itt már hajlított, ráadásul nem csak két oldalt, hanem alul és felül is, így csak a készülék négy sarkán lett vastagabb a keret. Ezt a megoldást “Quad-Curve Overflow Display”-nak nevezi a Huawei.

Notch helyett már itt egy kameralyukas megoldást alkalmaztak, ám a 32 MP-es szelfikamera autófókusszal is rendelkezik, és a mélységérzékelő mellé került egy infrás szenzor is, ami segíti az arcfelismerést gyenge fényviszonyoknál, így sötétben is használható ez a feloldási metódus.

A meghajtásról ugyanúgy a Kirin 990 5G gondoskodik, és ezúttal is 8 GB RAM került mellé, a belső tárhely viszont már 256 GB-os.

A fő kamera ugyanazt a hatalmas méretű, 50 MP-es szenzort használja, mint a P40 esetében, a második értékelő azonban itt már 40 MP-es, a rekeszértéke pedig f/1,8. Ez egy ultraszéles látószögű kamera, és nem csak fotókat készít kiváló minőségben, hanem videókat is, ezért kapta az Ultra Wide Cine nevet.

A telefotó kamera is jobb lett, a felbontása 12 MP, itt is RYYB elrendezést kapunk, a periszkópos lencse révén pedig valódi 5x-ös optikai zoom válik lehetségessé. Természetesen ez is rendelkezik OIS-szel, és van még egy negyedik érzékelő is, ami egy ToF kamera.

Az akkumulátor kapacitása 4200 mAh, és 40W-tal lehet tölteni vezetékkel, illetve szintén 40W-tal vezeték nélkül. Jó hír, hogy a P40 Pro már megkapta az IP68-as tanúsítványt, vagyis por- és vízálló.

Huawei P40 Pro+

A P40 Pro+ kisebb meglepetésünkre szinte teljesen megegyezik a Pro verzióval, ugyanaz például a kijelző: 6,58″, OLED, 2640×1200, 90Hz és négy oldalra hajlított.

Huawei P40 Pro/Pro+

A hardver sem változott, csak a memória és a tárhely lesz nagyobb. Ezt még nem árulták el, de valószínűleg 8 vagy 12 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet pakolnak bele.

A fő eltérés a hátlapi kamerarendszerben keresendő, ami ezúttal már 5 egységet tartalmaz. Az 50 és a 40 MP-es kamerák nem változtak, de ezekhez jön ezúttal egy 8 MP-es kisebb telefotó érzékelő 3x-os optikai zoommal és OIS-szel, valamint egy szintén 8 MP-es, periszkópos megoldás, ami egyszerűen brutális lett:

Ez 10x-es optikai és 100x-os digitális nagyításra képes, és itt állítólag nem trükköztek úgy, mint a Samsung a Galaxy S20 Ultra esetében, amelynél a valódi optikai zoom csak 4x-es. Itt jóval bonyolultabb a lencserendszer, és egy nagyon fejlett, dupla tengelyű optikai képstabilizátort is beépítettek.

100x-os nagyítás (P40 Pro+ és Galaxy S20 Ultra)

Az ötödik kamera pedig itt is egy ToF mélységérzékelő. Nem lepődnénk meg, ha a P40 Pro+ lenne az eddigi legjobb kamerákkal felszerelt csúcsmobil, még az S20 Ultránál is ütősebbnek tűnik ebből a szempontból.

Az akkumulátor és az egyéb főbb jellemzők megegyeznek az alap P40 Pro verzióval.

Árak és megjelenés

Mindhárom modell Google-szolgáltatások nélkül érkezik, Android 10 (EMUI 10.1) rendszerrel, és sajnos nem lett semmi a korábban pletykált árcsökkenésből, hazánkban kifejezetten drága lesz a P40 és a P40 Pro is, a P40 Pro+ pedig talán meg sem jelenik itt, vagy csak később.

A P40 és a P40 Pro mától rendelhető elő, az alábbi árakon:

  • Huawei P40: 287.990 Ft
  • Huawei P40 Pro: 394.990 Ft

Az előrendelők egy Huawei Watch GT 2 okosórát és 12 hónapra 50 GB felhőtárhelyet kapnak ajándékba.

Mit szólsz az új Huawei csúcsmodellekhez?

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid