Hivatalos: jönnek a fizetős TikTok-videók

0

Nem olyan régen már beszámoltunk arról, hogy a TikTok a fizetős videók bevezetésén dolgozik, most pedig megérkezett a hivatalos bejelentés. A tartalomgyártók akár 68 ezer Ft-ot is elkérhetnek a felhasználóktól bizonyos videóik megtekintéséért.

Egyes TikTok-videósok elképesztő mennyiségű megtekintéseket tudnak generálni a platformon, ugyanakkor a közösségi oldal elég keveset fizet ezek után, nemzetközi átlagban körülbelül 10 Ft-ra lehet számítani 1000 megtekintés után. Ha tehát valaki ebből akar megélni, akkor egyéb bevételi forrásokra is szüksége lesz, itt jönnek képbe a szponzorációk, de a TokTok most bejelentett új funkciója is nagy segítség lehet az influencereknek.

A “Series”, vagy magyarul “Sorozatok” névre hallgató újítás tulajdonképpen annyit jelent, hogy a felhasználók bizonyos saját videóikat fizetőssé tehetnek. Egy ilyen sorozatba akár 80 darab, legfeljebb 20 perces felvétel kerülhet, és a tartalomgyártó maga határozhatja meg, hogy mennyit kér azoktól a követőktől, akik meg akarják ezeket nézni.

A megtekintések díja 0,99 dollár (~355 Ft) és 189,99 dollár (~68.000 Ft) között változhat. Egy limitált ideig a bevétel 100%-át megtarthatják a videósok, a TikTok nem kér jutalékot, de hogy ez pontosan meddig lesz így, azt nem tudjuk.

A funkciót fokozatosan teszik elérhetővé, valószínűleg elsőként csak a nagyobb tartalomgyártók kapcsolhatják majd be, de az elkövetkezendő hónapokban szélesebb körben is megjelenhet.

Források: Mashable, Engadget, XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid