Hivatalos a Motorola RAZR 2022

0

A Motorola végre bemutatta a RAZR 2022-t, amely továbbra is a flip mobilok formatervét idézve igyekszik a hajlítható kijelzős okostelefonok világában sikereket aratni. A készülék a minap debütált Samsung Galaxy Z Flip 4 egyértelmű kihívója.

Az okostelefon hajlítható, belső oldalon lévő OLED megjelenítője 6,7 hüvelykes, akárcsak az előd esetében, ám ezzel nagyjából meg is szakad a hasonlóságok sora. Az új panel mellé továbbfejlesztett zsanér dukál, amely körteszerűen hajlik, ennek köszönhetően az okostelefon összecsukva teljesen zárt, hézagmentes.

A megjelenítő 144 Hz-es képfrissítési rátával, HDR10+ támogatással, illetve 2400 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik. A képernyő körüli keretek kellemesen vékonyak, az egységet csak minimálisan töri meg a szelfikamerának dedikált kivágás, amely egy 32 megapixeles képrögzítő egységet foglal magában.

A Motorola RAZR 2022 külső oldalán is van egy kijelző, ez egy szintén OLED technológiára épülő megoldás, 2,7 hüvelykes képátlóval, 600 x 800 pixeles felbontással. Ha gyorsan rá akarunk pillantani az értesítésekre, akkor remek szolgálatot tehet.

Az okostelefon elsődleges képrögzítője 50 megapixeles felbontással, 1/1,55 hüvelykes mérettel, illetve optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ez ugyanaz a modul, amely az Edge 30 Pro és az S30 Pro hátlapján is megtalálható. A kiegészítő kamera egy 13 megapixeles, ultraszéles látószögű megoldás, amely környezetét 121 fokban érzékeli.

A Motorola hajlítható telefonjában immáron csúcskategóriás lapkakészlet teljesít szolgálatot, név szerint a Snapdragon 8+ Gen 1. Ahogyan az lenni szokott, most is többféle memória és tárhely konfiguráció választható a prémium processzor mellé.

A RAZR 2022 hardveres komponensei egy 3500 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát, amelyet USB-C csatlakozón keresztül, legfeljebb 33 wattos sebességgel lehet tölteni. Összesen egyébként 200 grammot nyom a készülék, és 166,99 x 79,79 x 7,52 mm-es dimenziókkal rendelkezik.

A hajlítható képernyős okostelefon Android 12 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű MYUI 4.0 felhasználói felülete egészít ki. A további említésre méltó jellemzők sorát gyarapíthatja a RAW fotózás támogatása, a duál hangszóró, a Dolby Atmos támogatás, a Bluetooth 5.2 és Wi-Fi 6E kapcsolatok támogatása, a két hálózati kártya egyidejű behelyezésének lehetősége, az 5G modem, illetve az NFC.

A Motorola RAZR 2022 már elérhető a gyártó kínai weboldalán, ahonnan egyelőre mindössze fekete árnyalatban tudják a helyiek megrendelni a készüléket. A 8/128 GB-os kiszerelés 890 dollárnak megfelelő helyi pénzbe kerül, a 8/256 GB-os konfiguráció pedig 965 dollárt kóstál. A legmasszívabb konfiguráció 12 GB operatív memóriát és 512 GB háttértárat kínál, ezt a változatot 1085 dollárért, vagyis ezzel az összeggel egyenértékű jüanért lehet birtokba venni. A nemzetközi forgalmazás részleteiről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid