Hivatalos a Nubia Red Magic 9 Pro és 9 Pro+

0

A ZTE zászlaja alatt hódító Nubia márka végre leleplezte legújabb gaming okostelefonjait, befutott a Red Magic 9 Pro és a 9 Pro+. Mindkét újdonság belsejében Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet pörög, ezenkívül kifinomult dizájn, ravasz gombok, valamint RGB hűtőventilátorok jellemzik őket. A készülékek alapvetően ugyanazt a hardvert kínálják, különbségek az akkumulátorok méretében, a töltési sebességekben, illetve az operatív memória kapacitásában érhetők tetten.

Frissítés: 

  • A RED MAGIC 9 Pro hivatalosan is megjelenik Európában, január elején kezdik a tényleges kiszállítást, de addig is 1 euró foglalóért cserébe 30 eurós kedvezményre lehet szert tenni, ami a végső árból kerül majd levonásra. A telefon kisebb, 12+256 GB-os modellje fekete színben egyébként 649 euróba (~248 500 Ft) kerül majd, de ebből még lejön az említett összeg.
  • A nagyobb, 16+512 GB-os kiszerelés pedig ezüst vagy áttetsző színben lesz elérhető 799 eurós áron (~305 600 Ft), erre szintén fel lehet majd használni a kapott kedvezményt. További részletek:
  • RED MAGIC 9 Pro hivatalos oldal, bevezető akció

  • Az előrendeléses akció december 27-től január 2-ig tart, utána pedig ténylegesen is meg lehet majd vásárolni a telefont a kapott kóddal, de a kedvezményre ez idő alatt kell lecsapni.

A Red Magic 9 Pro modellek 6,8 hüvelykes, sík kialakítású AMOLED megjelenítővel lettek felszerelve, a BOE által gyártott paneleken 2480 x 1116 pixel sorakozik. A 120 Hz-es kijelzőt vékony keret veszi körül, és sehol egy kivágás vagy szenzorsziget, az előlapi kamera a megjelenítő mögé került, felbontása 16 megapixel.

A képernyő csúcsfényereje 1600 nites, a szemek kíméléséhez pedig hozzájárul a 2160 Hz-es PWM sötétítés. A megjelenítő alá ujjlenyomat-olvasó is került, amely pulzusmérő gyanánt is képes funkcionálni. Ha kiakaszt a Diablo Immortal, azonnal megmérheted, hogy mennyire.

A Red Magic 9 12 GB LPDDR5X RAM-mal, valamint kiszereléstől függően 256 vagy 512 GB UFS 4.0 háttértárral választható, ehhez képest a Pro+ kiadás 16, vagy akár 24 GB operatív memóriával is választható, miközben a belső tárhely akár 1 TB-ra is megnőhet. Az okostelefonok belsejében frissített ICE 13 hűtőrendszer igyekszik féken tartani a hardver által termelt hőt, a konstrukció 10 182 négyzetmilliméteres.

A hangzatos gyártói ígéretek szerint az ICE 13 akár 18 fokkal is csökkentheti a mobil üzemi hőmérsékletét, a megjelenítő alatt még plusz grafénréteggel, illetve a jobb légáramlás érdekében nagyobb légelvezető csatornával is fel lett szerelve. Mindkét Red Magic modell rendelkezik aktív hűtéssel, a ventilátorok mostantól percenként akár 22 ezer alkalommal is megfordulhatnak, hővezető képességük az új generációval 30 százalékkal nőtt.

Az okostelefonok olyan alumíniumkerettel rendelkeznek, amely a repülőgépgyártás szigorú követelményeinek is megfelel, a hátlap pedig sík kialakítású üveg, kiálló kameraszigetek nélkül. Az elsődleges modul egy 50 megapixeles, Samsung GN5 szenzorral szerelt konstrukció, amelyet még optikai képstabilizátorral is kiegészítettek, a kamerakészlet részét képezi egy szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű egység is. A Red Magic 9 Pro mobilok működéséhez elengedhetetlen szoftveres alapokat Android 14 operációs rendszer biztosítja, Red Magic OS 9.0 felhasználói felülettel kiegészítve.

A két újdonság közötti legnagyobb eltérés az akkumulátor kapacitásában, illetve töltési sebességben van, a Red Magic 9 Pro borítása alá egy 6500 mAh kapacitású telep került, amelyet legfeljebb 80 wattal lehet tölteni. A Pro+ kiadás pedig egy 5500 mAh-s aksival lett felszerelve, de ez a telep már a 165 wattos gyorstöltést is támogatja. A Red Magic 9 Pro modellek mindezeken kívül Wi-Fi 7 és Bluetooth 5.3 kompatibilitással is bírnak, csodálatos és hihetetlen módon kaptak fülhallgató kimenetet, illetve infravörös portot is.

A Red Magic 9 Pro készülékek fekete, fehér átlátszó, illetve fekete átlátszó kivitelben is megvásárolhatók. A Red Magic 9 Pro 8/256 GB-os alap konfigurációja 216 ezer forintnak megfelelő kínai pénzért már birtokba is vehető, a 12/512 GB-os átlátszó változatok pedig 264 ezer forinttal egyenértékű jüant kóstálnak. A Red Magic 9 Pro+ 269 ezer forintnak megfelelő helyi valutáért hozható el, amennyiben megfelel számunkra a 16/256 GB-os konfiguráció.

Ha pedig nem vagyunk hajlandóak kompromisszumot kötni, ott lesz a 24 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral felvértezett kiszerelés, 343 ezer forintnak megfelelő jüanért. A nyílt értékesítés november 28-án kezdődik Kínában, és lesz nemzetközi megjelenés is, de az árakra és az elérhetőségre vonatkozó információkat egy későbbi időpontban osztják meg a nyilvánossággal.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid