Hivatalos a Nubia Z40 Pro, az első Android mobil mágneses töltéssel

0

Hivatalosan is bejelentették a ZTE Nubia Z40 Pro készüléket, ami két nagy újítással is gazdagítja az okostelefonok világát. Az egyik a 35 mm-es objektívvel egyenértékű, Sony IMX787 érzékelőt használó kamera, amely 64 megapixeles felbontással rendelkezik, a másik pedig a Gravity variáns által kínált mágneses vezeték nélküli töltés, ami elsőként érhető el Android operációs rendszert futtató telefonon.

A képernyő 6,67 colos, ez egy AMOLED konstrukció, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, a képfrissítés pedig 144 Hz. A panel 100 százalékában lefedi a DCI-P3 skálát, a maximális fényerő pedig elérheti az 1000 nitet is.

A Z40 Pro lelke egy Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet, amely mellé a választott kiszerelés függvényében 8, 12 vagy 16 GB RAM kerülhet, a tárhely pedig lehet 128, 256, illetve 512 GB-os, de van 1 TB-os kiadás is. Sajnos micro SD kártyás bővítési lehetőség nincs.

A telefon hátoldalán összesen három kamera foglal helyet, amelyek közül az elsődleges a már említett 1/1,3 colos, 64 megapixeles modul, amelynek f/1,6-os 7P lencséi, illetve optikai képstabilizátora is van. A szenzor alapértelmezetten 16 megapixeles fotókat készít 4:1 arányú pixelösszevonás mellett. A másik érzékelő egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű modul, a harmadik résztvevő pedig egy 8 megapixeles telefotó egység, amely 5x optikai zoomra képes. Az előlapi kamera felbontása 16 megapixel.

A ZTE Nubia Z40 Pro a mágneses vezeték nélküli töltéssel volt reklámozva, amely eddig egyetlen Android rendszert futtató okostelefonon sem volt elérhető, legalábbis olyanokon nem, amiket kereskedelmi forgalomban is meg lehetett venni. Ez a funkció azonban nem képezi feltétlenül a részét a felhozatalnak, kizárólag a limitált Gravity Edition kiadásban lesz elérhető. A készülék egy valamivel kisebb méretű, 4600 mAh kapacitású teleppel rendelkezik, a kábeles töltést pedig 66 wattal támogatja, és mondanunk sem kell, ez a modell egy kicsit többe kerül, mint a többi. Minden további kiszerelés 5000 mAh kapacitású akkumulátort kap, ezeket 80 wattos adapterekkel lehet majd táplálni.

Ami még a készülék kapcsán említést érdemel, hogy Android 12 operációs rendszert futtat, amelyet a MyOS 12 nevű saját fejlesztésű felhasználói felület egészít ki. Ott van még az USB-C 3.1 port, az NFC modul, illetve a kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasó. Azt már írtuk, hogy nincs micro SD foglalat, de sajnos fülhallgató kimenetet sem kapott a telefon, mondjuk ez manapság már nem jelent akkora újdonságot.

A Z40 Pro kezdőára 3 399 jüan, ami nálunk megközelítőleg 174 ezer forintot jelentene. Ha a Gravity Edition volna szimpatikus, akár a mágneses töltés, akár más miatt, akkor 4 299 jüant kell leszurkolni, ami nagyjából 221 ezer forinttal egyenértékű. A mobil egyelőre csak Kínában kapható, globális forgalmazásról még nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid