Hivatalos a OnePlus 8T

0

Bemutatták a OnePlus 8T-t, ami többek között 65 wattos gyorstöltéssel, méretes aksival, 120 Hz-es kijelzővel, Always On Display funkcióval, valamint Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlettel igyekszik feledtetni a nem érkező Pro modell hiányát. A készülék nem mellesleg az egyik első mobil, ami már gyárilag Android 11-et futtat.

A OnePlus 8T 65 wattos Warp Charge gyorstöltéssel debütált, ami a gyártói adatok szerint képes a telefon 4500 mAh kapacitású akkumulátorát mindössze 39 perc alatt teljesen újratölteni. Amúgy az aksi is nagyobb, mint az előd esetében, amiben egy 4300 mAh-s telep felelt az energiaellátásért. Összesen 12 hőérzékelő szenzor található az aksiban, de vannak olyan chipek is, amelyek meggátolják, hogy a hamis töltők és kábelek kárt tegyenek a telefon akkumulátorában. Az USB-C típusú töltőadapter, amit a telefon mellé adnak, az USB Power Delivery szabványt is támogatja, és képes 45 wattos sebességgel tölteni más eszközöket is, például a Nintendo Switch-et vagy egy gamer laptopot. Ha nincs kéznél a Warp Charge töltő, akkor sem kell kétségbe esni, mivel a OnePlus 8T 27 wattig támogatja a Power Delivery-t. Egész sor új töltőt lehet tehát a mobil mellé használni, kivéve a vezeték nélkülieket, azok sajnos továbbra sem támogatottak.

A telefon kapcsán a másik nagy változtatást a kijelzőben fogjuk találni, ami most már ugyanúgy 120 Hz-es, mint a OnePlus 8 Pro megjelenítője. A kijelző egy 6,55 colos AMOLED panel, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak. A DisplayMate csapata csillagos ötösre (pontosabban A+-ra) értékelte a képernyőt, ami elviekben nagyon pontos színábrázolásra, valamint akár 1100 nites fényerőre is képes, ráadásul kapunk egy új mesterséges intelligencia rendszert is, ami képes 8192 különböző fényességi szint között váltani.

A OnePlus 8T nem mellesleg az első OnePlus mobil, aminél elérhető az Always On Display mód. A gyártó összesen 11 előretelepített dizájnt kínál hozzá, de a további személyre szabhatóság érdekében a mesterséges  intelligencia modul kiválasztja majd a szerinte legjobb portréképeket a telefon galériájából, és felajánlja háttérképnek. A OnePlus egyébként partneri kapcsolatra lépett a Snapchattel is, így a Bitmoji avatárokat is használni lehet AOD üzemmódban, az avatár pedig aszerint frissül, hogy milyen történések zajlanak napközben.

A OnePlus 8T belsejében nincsenek forradalmi változások, a készülékeket egy Qualcomm Snapdragon 865 chipset hajtja, nem, nem a Plus változat, de a sebességre nem lesz panasz többek között az UFS 3.1 tárolónak köszönhetően sem. A háttértár lehet 128 vagy 256 GB-os is, míg a RAM 8 vagy 12 GB-os lehet, attól függően, hogy melyik verziót vásároljuk meg. A hűtést ezúttal egy 285 százalékkal nagyobb gőzkamrás megoldásra bízták a kínai gyártó szakemberei.

A OnePlus 8T az egyik első olyan mobil, ami Android 11-et futtathat, a gyártó persze a számos új funkció mellé saját okosságokat is telepített, átdolgozott Sötét Módot, de egy a stock rendszerhez képest frissített Kamera alkalmazást is kínál majd a vállalat saját interfésze. 

A készülék hátoldalán ugyanaz a 48 MP-es IMX586 modul tölti be az elsődleges érzékelő szerepét, ami  az eredeti OnePlus 8 modell hátlapján is megtalálható. A 7T-vel ellentétben nem kapunk dedikált zoom kamerát. A kamerakészlet részét képezi még egy 16 MP-es ultraszéles látószögű szenzor, ami a 123 fokos érzékelésével az eddig legszélesebb látószögű modul OnePlus telefon hátoldalán. Kapunk még egy 5 MP-es makró kamerát, valamint egy 2 MP-es mélységérzékelőt. Videózás közben elérhető egy Portré üzemmód, ami egy MI algoritmus segítségével képes felismerni az embereket, és elhomályosítja a hátteret mögöttük. Fejlesztett éjszakai és új Super Stable mód is van, ami fejlett képstabilizációt ígér mozgókép rögzítésekor. Az előlapi kamera felbontása 16 MP.

A OnePlus 8T kezdetben kétféle árnyalatban jelenik meg, az egyik a zöld, a másik pedig az ezüst. A telefon elsőként Indiában lesz beszerezhető, ahol a helyi Amazonon kínálják majd elsőként, mégpedig október 16-tól. Október 20-án nálunk Európában is megjelenik, ahol a 8 GB RAM-mal szerelt változatért 600 eurót fognak elkérni, akiknek pedig a 12 GB RAM-mal bíró variáns kell, 700 eurót kell majd leszurkolniuk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid