Hivatalos a Samsung Galaxy S23 FE

0

A Samsung Galaxy S21 FE végre megkapta folytatását, igaz, a megfizethető zászlóshajó esetében a Samsung egy generációt átugrott, így aztán hosszú ideig sokan úgy gondolták, hogy a Fan Edition modelleknek befellegzett. Szerencsére ez nem így történt, végre hivatalos a Galaxy S23 FE, ami elsősorban chipset és kamera szempontjából különbözik az elődtől.

Jelen pillanatban ez nincs még tisztázva, de nálunk Európában valószínűleg Exynos 2200 lapkakészlettel jelenik majd meg a készülék, míg más piacokon Snapdragon 8 Gen 1 chipset kerül a büdzsé zászlóshajó borítása alá.

Az okostelefon hivatalos terméklapján csak annyi szerepel jelenleg, hogy fejlett 4 nm-es processzor működteti az újdonságot. Nem tudjuk, hogy a Samsung Galaxy S23 modellek Qualcomm lapkára váltása után ez mennyire hozza meg az emberek kedvét a készülékhez, de még a házon belül fejlesztett chip is előrelépést jelent a Galaxy S21 FE meghajtásáért felelő hardverhez viszonyítva.

Az is óriási pozitívum, hogy nincs többé 6 GB RAM-mal szerelt konfiguráció, a Galaxy S23 FE esetében a legkevesebb operatív memória mostantól 8 GB, ám egyben ennyi a legtöbb is, mivel nincsenek további opciók. Nem lesz belőle sértődés, hiszen a Galaxy S23 és az S23+ sem kérhető több RAM-mal. A belső tárhely 128 vagy 256 GB-os, sajnálatos módon bővítési lehetőség nélkül.

A Samsung Galaxy S23 FE másik nagy újítása a kameráknál keresendő, ugyanis 12 helyett immáron 50 megapixeles elsődleges szenzor virít a készülék hátoldalán. A fő modult egy 10 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 8 megapixeles telefotó egység egészíti ki, utóbbi 3x optikai zoomra képes. A szelfikamera viszont 32 helyett csak 10 megapixeles.

Ha már előlap, a megjelenítő pont olyan, mint amilyenre számítottunk a szóbeszédek alapján, vagyis egy 6,4 colos, sík kialakítású AMOLED 2X panel került a Galaxy S23 FE elejére, a képernyő Full HD+ felbontást és legfeljebb 120 Hz-es képfrissítési rátát kínál. A telefon méretei 159 x 76,5 x 8,2 mm-esek, a súlya pedig 209 gramm, vagyis felszedett nem is keveset a Galaxy S21 FE-hez képest, ami 177 grammot nyomott.

Jó hír, hogy a mobil borítása és belseje főként újrahasznosított anyagokból készül, korábban felhasznált alumíniumból és üvegből, valamint olyan műanyagból, ami azelőtt szemét volt az óceánban, PET-palack és hasonlók.

Hiába hízott meg a Samsung Galaxy S23 FE, ez nem látszik meg az okostelefon akkumulátorának kapacitásán, továbbra is egy 4500 mAh-s telep biztosítja a készülék energiaellátását, amelyet legfeljebb 25 wattal lehet táplálni, 0-ról 50 százalékra így cirka 30 perc feltölteni a készüléket. Az okostelefon támogatja a vezeték nélküli töltést is.

A készülék a Samsung ígérete szerint négy Android főverziót fog kapni, vagyis karrierjét Android 17-tel fogja zárni, mivel gyárilag Android 13 rendszert futtat One UI 5.1 felülettel kiegészítve, és összesen 5 évig lesznek rá biztonsági javítások. A mobil nem csak emiatt, hanem az IP68 védelem miatt is tartós vételnek számíthat, hiszen ellenáll a porral és vízzel szemben egyaránt.

Az európai árazás egyelőre ismeretlen, de az USA-ban 599 dollárról (~ 223 ezer Ft) indul a készülék, vagyis olcsóbb lesz, mint a korábbi generációk. A forgalmazás október 5-én kezdődik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid