Hivatalos a Samsung Galaxy XCover 7 és a Galaxy Tab Active 5

0

Nagy valószínűséggel már mindenki tűkön ülve várja a Samsung Galaxy S24 mobilok érkezését, de hogy addig se unatkozzunk, a dél-koreai gyártó meglepett bennünket két strapabíró készülékkel, az egyik a Galaxy XCover 7, a másik pedig a Galaxy Tab Active 5 táblagép. Mindkét újdonság Android 14 operációs rendszerrel, 5G támogatással, NFC-vel, programozható gombbal és Samsung Knox Vault adatvédelmi integrációval érkezett.

Samsung Galaxy XCover 7

A Samsung Galaxy XCover 7 egy 6,6 hüvelykes LCD megjelenítővel rendelkezik, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak. A panel megnövelt érintésérzékenységkel büszkélkedhet, így azt akár 2 mm vastag kesztyűben és nedves környezetben is kezelhetjük. A Samsung általában nem dicsekszik el azzal, hogy milyen lapkakészlet hajtja a nem prémium mobiljait, így egyelőre csak annyit tudni, hogy egy 6 nm-es gyártási eljárással készülő, 8 magos CPU hajtja a strapabíró készüléket.

A rejtélyes chipset mellé 6 GB RAM és 128 GB háttértár kerül, és a mobil támogatja a micro SD kártyák behelyezését is, így a belső tárhely utólag bármikor bővíthető. Említést érdemelhet még a fülhallgató kimenet megléte, illetve a Dolby Atmos támogatás.

A strapabíró mobil hátoldalán mindössze egyetlen 50 megapixeles képrögzítő modul foglal helyett, az előlapra, a csepp alakú kivágásba pedig egy 5 megapixeles szelfikamera került. A Galaxy XCover 7 legvonzóbb tulajdonsága az ellenállóképessége, amely megfelel a MIL-STD-810H katonai szabványnak, illetve az IP68 minősítésnek. Ez azt jelenti, hogy az okostelefon remekül ellenáll a víznek, a pornak és az ütéseknek is. A megjelenítőt Gorilla Glass Victus+ oltalmazza.

A készülék hardverét egy 4050 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, és a telepet bármikor kicserélhetjük. A mobil rendelkezik egy úgynevezett No Battery Mode üzemmóddal, amely lehetővé teszi, hogy behelyezett akkumulátor nélkül is működtessük azt, nyilván ehhez az USB-C porton keresztül elektromosságot kell bejuttatni az eszközbe, vagyis töltőn kell lennie.

Samsung Galaxy Tab Active 5

A Samsung Galaxy Tab Active 5 egy 8 hüvelykes LCD kijelzővel bír, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítési rátát, és akárcsak az okostelefon, megnövelt érintésérzékenységgel rendelkezik. A tablet hátoldalán 13 megapixeles kamera virít, előlapjára pedig egy 5 megapixeles modul került. A készülék meghajtásáért egy szintén meg nem nevezett 5 nanométeres csíkszélességű lapkakészlet felel.

A strapatablet kétféle memória konfigurációban kapható, az egyikben 6 GB RAM és 128 GB háttértár, a másikban 8 GB operatív memória és 256 GB belső tárhely található, de mindkét kiszerelést bővíthetjük micro SD kártyával, ami akár 1 TB-os is lehet. Az IP68 minősítéssel bíró táblagép támogatja az S Pen tollat, amelyet egy külön védőtok megvásárlásával lehet beszerezni.

A Samsung vadonatúj strapabíró táblagépe MIL-STD810H minősítéssel is rendelkezik, amely azt jelenti, hogy a készülék működését nem befolyásolja a szélsőséges magasság, a páratartalom, a sós köd, a por, az esések, a rezgések, de az sem, ha vízbe merül. A megjelenítőt a némileg elavultabb Gorilla Glass 5 üveg oltalmazza a karcokkal és más fizikai behatásokkal szemben. A táblagép alsó keretén fizikai billentyűk találhatók, a home gomb pedig beépített ujjlenyomat-olvasóval is fel lett szerelve. A tablet belsejében egy 5050 mAh kapacitású, szintén házilag kivehető telep biztosítja az energiaellátást, és ez a táblagép is működhet akkumulátor nélkül.

A Samsung Galaxy XCover 7 és Galaxy Tab Active 5 forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik. Az árazást egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: GSMArena 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid