Hivatalos a Snapdragon 888 5G

0

Új névvel, új architektúrával és új modemmel jelentette be a Qualcomm a legfrissebb csúcshardverét, a Snapdragon 888 5G-t, ami számos 2021-es készülékben fog felbukkanni.

Az új lapka nagy valószínűséggel a Snapdragon 875 helyett jött, igazából csak másik nevet adtak neki (bár ez még nem derült ki egyértelműen). Mindenesetre lesz bőven újítás és teljesítménynövekedés, az előzetes pletykák szerint összességében olyan 25%-kal lehet majd erősebb a friss processzor az előd Snapdragon 865+-nál.

A Qualcomm nagy bemutató rendezvényének ma volt azt első napja, és a pontosabb részelteket csak holnap fedik fel a lapkával kapcsolatban, de pár infót azért elárultak. Az új generációs Adreno GPU például már a 144 fps-es játékfuttatást célozza meg, és összességében elég komoly előrelépésre számíthatunk grafikus téren.

Az új Spectra képfeldolgozó egység 35%-kal lesz gyorsabb, mint az előd esetében, egy másodperc alatt akár 120 darab 12 MP-es fotót is képes lesz feldolgozni.

Sokat fejlődik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos teljesítmény, továbbá új modemet is kap a lapka a Snapdragon X60 5G személyében. Ez támogatja természetesen a 6 GHz alatti és az mmWave frekvenciákat is. Ha pedig már kapcsolódás, a Snapdragon 888 Wi-Fi 6E támogatással és Bluetooth 5.2-vel érkezik.

Mint már említettük, a pontosabb részletek, mint például a CPU felépítése, holnap derülnek majd ki.

Forrás: Qualcomm

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid