Hivatalos a Sony Xperia 5 IV

0

Megérkezett a Sony Xperia 5 IV, így teljessé vált a japán gyártó 2022-es telefonos felhozatala. Az újdonság egy igazi kompakt csúcsmobil lett, ami több téren is fejlődött az elődjéhez képest, így mindenképpen érdemes foglalkozni vele.

A Sony Xperia 5 IV szinte pontosan akkora, mint az tavalyi modell, de azért sikerült 1 mm-t lefaragni a magasságából és a szélességéből is, miközben megtartották a 6,1 colos képátlót. Továbbra is egy OLED panelt kapunk 2520×1080 képpont felbontással és variálható 120 Hz-es képfrissítéssel, viszont 50%-kal nagyobb fényerőre képes az elődhöz viszonyítva.

Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh-ról 5000 mAh-ra nőtt, ami elég jelentős előrelépés, tölteni pedig 30 W-tal lehet, így fél óra alatt elérhető az 50%-os szint, ráadásul a széria történetében először vezeték nélküli töltést is kapunk.

Ami viszont kevésbé hangzik jól, hogy nem csak a töltőt, hanem a kábelt is kihagyják a csomagolásból.

A Sony Xperia 5 IV belsejében a legújabb és legfejlettebb Qualcomm csúcslapka, a Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik, ami nem csak erősebb, hanem takarékosabb is az előző kiadásnál. RAM-ból 8 GB került a burkolat alá, a belső tárhely pedig lehet 128 vagy 256 GB-os. Jó hír, hogy van microSD kártyás bővítési lehetőség.

A hátlapra tripla 12 MP-es kamera került. A fő egység egy 24 mm-es, 1/1,7 colos megoldás 1,8 μm-es képpontokkal, ehhez jön egy 16 mm-es, 1/2,5 colos ultraszéles látószögű kamera, valamint egy 60 mm-es, 1/3,5 colos telefotó érzékelő. Mindhárom kapott autofókuszt, kettő pedig OIS-t is, viszont a 3x-4,4x variálható periszkópos nagyítást egy fix 2,5x megoldás váltja.

Videós téren támogatott a 4K HDR videók rögzítése 120 fps-sel, és ezt mind a három érzékelő tudja.

A szelfikamera felbontása szintén 12 MP-es, de egy nagyobb szenzor dolgozik benne az elődhöz képest.

Említést érdemel még az IP68-as vízállóság, a sztereó hangszóró, a 3,5 mm-es jack csatlakozó, valamint a Dolby Atmos, a Hi-Res Audio, a DSEE Ultimate és a 360 Reality Audio támogatása. Az előlapot és a hátlapot pedig Gorilla Glass Victus védi.

A Sony Xperia 5 IV szeptember közepétől lesz kapható 1049 eurós áron, ami átszámolva 421 ezer Ft, de a pontos hazai összeget még nem ismerjük.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid