Hivatalos a Sony Xperia Pro-I, brutál kamerát kapott

0

Ahogy azt tegnap előre jeleztük, a mai napon megérkezett a Sony új, spéci csúcsmobilja, amit leginkább fotós és videós szakembereknek szánnak. Az Xperia Pro-I hatalmas, 1 colos kameraszenzort kapott variálható rekeszértékkel, de nem csak emiatt érdekes.

Kezdjük azzal, hogy a Sony Xperia Pro-I nevében az I betű az “Imaging”, vagyis képalkotás szóra utal, ami teljesen összekeverhető az Xperia 1, 5 és 10 telefonok I, II és III számozásával, amelyek a generációkat jelölik (Mark 1, 2, 3). De mivel nincs évente több tucat Sony telefon, így talán nem lesz ebből kavarodás.

A legtöbb jellemző egyébként megegyezik az aktuális Sony zászlóshajóval, az Xperia 1 III-mal, nagyjából erre a telefonra épül az Xperia Pro-I, vagyis egy 6,5 colos, 4K felbontású OLED panelt kapunk 120 Hz-es képfrissítéssel, a meghajtásról a Snapdragon 888 gondoskodik 12 GB RAM mellett, a tárhely pedig 512 GB-os és bővíthető. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, és támogatja a 30W-os gyorstöltést. Most pedig jöjjenek az igazi különbségek!

A hátoldali 1 colos fő szenzort a Sony egyenesen az RX100 VII kompakt kamerából vette át, persze természetesen mobilos használatra optimalizálták. A felbontás 12 MP, a valós fizikai pixelméret pedig 2,4µm, amit más telefonos érzékelők csak képpontösszevonással tudnak elérni. Egyébként az Xperia Pro-I nem használja ki a szenzor egészét, de így is 20%-kal nagyobb a hasznos felület, mint az iPhone 13 Pro Max esetében, és nagyjából megegyezik azzal, amit a Galaxy S21 Ultra kínál. A Xiaomi Mi 11 Ultra viszont hasonló felbontás mellett 2,8µm-es képpontokkal dolgozik, de ezt 9-es összevonással éri el.

No de ne vesszünk el a számokban, úgysem csak ezeken múlik a képminőség, és a Sony-nak van még egy trükk a tarsolyában. A fő szenzor előtti, OIS-szel ellátott 24 mm-es lencse rekeszértéke f/2,0 és f/4,0 között tud változni, vagyis dinamikusan állítható a mélységélesség.

Van még két másik 12 MP-es kamera is hátul, az egyik egy 16mm-es, f/2,2-es ultraszéles látószögű, a másik pedig egy 50mm-es, f/2,4-es 2x telefotó egység. Sajnos az Xperia 1 III és az Xperia 5 III periszkópos 5X zoom kameráját nem kapta meg az Xperia Pro-I.

Vannak viszont fizikai kameragombok, az egyik egy kétállású elsütőgomb recés felülettel, a másik pedig egy dedikált gomb a Videography Pro alkalmazásnak. Videókat egyébként 4K-ban tud rögzíteni a mobil, akár 120 fps-sel, és van egy speciális Vlog Monitor kiegészítő hozzá, ami egy 3,5 colos, 1280×720 pixeles extra kijelzőt jelent a hátlapon.

A Sony Xperia Pro-I értékesítése decemberben indul néhány kiválasztott európai piacon, 1799 eurós (~658.000 Ft) áron, a Vlog Monitor kiegészítő ára pedig 199 euró (~73.000 Ft).

Forrás: Sony, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid