Úgy néz ki, már csak jövőre jön hozzánk a Huawei P50

0

A Huawei nemrég bemutatta a Nova 9-et, ami már kapható is az európai piacon, többek között Magyarországon, ám joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi a helyzet a nyáron debütált P50 modellekkel. A legfrissebb hírek szerint ezek is úton vannak, de valószínűleg idén már nem kerülnek piacra a kontinensünkön.

A Nova 9 bemutató eseménye után a Huawei egyik képviselője megerősítette, hogy a jelenleg még csak Kínában kapható P50 széria meg fog jelenni további piacokon, de erre már csak valamikor a jövő év elején kerül majd sor.

A Huawei még július végén mutatta be a P50 és a P50 Pro modelleket, amelyek már akkor is jelentős késésében voltak, hiszen az új P-szériás telefonok általában márciusban szoktak debütálni. Aztán augusztusban és szeptemberben elindult a kínai értékesítés, más piacokon pedig azóta sincs nyoma a zászlóshajóknak. Ennek minden bizonnyal a gyártó nehéz helyzete az oka, ami egyrészt az amerikai tiltásokból, másrészt pedig az általános chiphiányból adódik.

A hírek szerint tehát valamikor a következő év elején lehet arra számítani, hogy esetleg nálunk is kaphatók  lesznek a P50 modellek, ami azért problémás, mert közel egy év csúszásban lesz a Huawei, és más gyártók akkor már a következő generációnál fognak járni (Galaxy S22, Xiaomi 12, stb.). Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem lettek kompromisszum nélküliek a P50 telefonok, ugyanis az összes eddigi változat “butított”, 5G-támogatás nélküli hardverrel érkezett (Snapdragon 888 4G, Kirin 9000 4G), és a Google-szolgáltatások visszatérésére sincs túlzottan sok esély.

Egy versenyképes ár persze még megmenthetné az eladásokat, de a nemrég megjelent Nova 8i és Nova 9 telefonokból kiindulva a Huawei nem tervez olcsósítani, továbbra is prémium árakon fognak dolgozni.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid